Open avond 5 oktober Rotary Radboud Medemblik

Algemeen
Rotary Radboud Medemblik sluit actie Help Oekraïne 5 oktober af.
Rotary Radboud Medemblik sluit actie Help Oekraïne 5 oktober af. (Foto: aangeleverd)

De stichting Caritas Ukraine – Holland brengt al tientallen jaren hulpgoederen naar de armste gebieden van Oekraïne. Sinds in februari de Russen binnenvielen is de behoefte aan hulpgoederen geëxplodeerd. Peter Bommer, bestuurslid van de stichting, vertelt hierover op de open avond van Rotary Radboud Medemblik, op woensdag 5 oktober om 19.30 uur in Het Wapen van Medemblik. 

Peter: “Ik ben zelf bij de stichting betrokken geraakt toen ik in 1989 werd gevraagd om een keertje naar Oekraïne te rijden”. Het was de bedoeling dat hij maar één keer zou gaan, maar toen hij de armoede daar eenmaal gezien had, liet het hem niet meer los. Anno 2022 steekt hij 30 -40 uur per week aan vrijwilligerswerk in de stichting. “Normaal rijden we drie à vier keer per jaar naar Oekraïne, maar dit jaar reed in september al het 25e transport die kant op.”

Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, wisten de leden van de Rotaryclub meteen dat ze dit het hoofddoel wilden maken van hun jaarlijkse fundraising actie. Op woensdag 5 oktober sluit de club de actie officieel af. 

Ben je geïnteresseerd in deze lezing, of wil je graag eens kennismaken met de Rotaryclub, dan ben je van harte welkom. De entree is gratis, maar vanwege de catering graag voor maandag 3 oktober aanmelden via www.rotarykalender.nl