MirandaMania-teller staat op 21.530 euro

Algemeen
MirandaMania was een groot succes.
MirandaMania was een groot succes. (Foto: William Ippel)

Van SG De Dijk namen vrijdag 10 maart vier groepen deel aan de jeugdspinningmarathon van de MirandaMania en de groepen 8 van vier basisscholen. Tweehonderd leerlingen op de spinningfietsen en voor sommigen was het even wennen. De kinderen brachten 775,40 bij elkaar voor het goede doel. 

De grote vier uur durende spinningmarathon vond de volgende dag plaats, waar 115 fietsen klaarstonden voor de 275 deelnemers. De vijf instructeurs dwongen, met behulp van de opzwepende muziek van Pieter Ratten, de deelnemers tot het gaatje te gaan. Voor de één is dit evenement een enorme uitdaging, en volbracht zelfs een overwinning. Maar voor een ander is de gezelligheid, de beleving en emotie het belangrijkste, gecombineerd met het sportief karakter om iets voor het goede doel te doen.

Aan het einde van de marathon werd de voorlopige stand bekend gemaakt, die was 21.530 euro. “Wat een geweldig resultaat”, laat Roel Braaksma weten. “Ook was het leuk voor de deelnemers dat wij gelijk een cheque uit konden reiken aan de Melanoomstichting. Deze werd direct verrast met een cheque van maar liefst 10.000 euro. Ook het Inloophuis Medemblik werd verblijd met een cheque 6.000 euro. En dat werd met groot applaus van de deelnemers beloond. Nadat de deelnemers hun spinningfiets hadden opgeruimd, kregen zij tijdens de aprés-fietsparty aan de bar een drankje met een bitterbal.”

In de tussentijd werd de zaal omgebouwd voor het avondprogramma: het Muziekfestival. Topbands, Phoenix, Random, 8-PM en Moers traden geheel belangeloos op. “De sfeer zat er bij het eerste optreden al gelijk goed in. Dat het een goede en gezellige avond werd, stond driect al als een paal boven water met deze top muzikanten. Wij als organisatie kijken terug naar een goed en geslaagd evenement. Dank aan al onze vrijwilligers sponsoren en deelnemers, zonder hun zou dit evenement met deze grote opbrengst die bestemt is voor goede doelen niet mogelijk zijn.”

Veel deelnemers werkten zich in het zweet voor het goede doel.