Lintjesregen in het gemeentehuis - Vrijwilligers krijgen Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt

Nieuws

REGIO – Burgemeester Frank Streng reikte woensdag 26 april veertien Koninklijke Onderscheidingen uit tijdens de jaarlijkse lintjesregen. De decorandi werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.
Hans Bleeker (73) uit Wognum zet zich in voor het groen- en baanonderhoud van Tennisvereniging Wognum en voor de competitie. Hij richtte de Heemtuin in, natuurgebiedje Trefpunt, en verzorgde het onderhoud en rondleidingen. Hij was jaren actief voor het Floraliabestuur en lector en voorzanger in de Hieronymuskerk. De 'groenman' schreef lange tijd verhalen en gedichten in het West-Fries in dorpsblad Walhalla.
Nico Kok (68) uit Nibbixwoud is jaren een grote steun binnen handbalvereniging SEW. In ruim 25 jaar wedstrijdsecretaris, bestuurlid en redactielid, omroeper en vele andere taken. Naast mantelzorg voor zijn uitwonende zoon, neemt hij ook andere mantelzorggerelateerde taken op zich.
Greet Laan-Op den Kelder (65) uit Zwaagdijk-Oost is bestuurslid van de Zonnebloem en zet zich vrijwillig in bij handbalvereniging Hauwert: trainer/coach, scheidsrechter en bestuurslid. Ook geeft ze leiding aan de trimclub en is betrokken bij Vrouwen van Nu: bestuurslid, secretaris, clubfotograaf en voorzitter. Greet is ook actief bij het Rode Kruis en is collectecoördinator.
Koos Wenker (60) uit Nibbixwoud zet zich in voor toneelvereniging St. Cunera. Hij is betrokken bij voetbalvereniging SEW: begeleider van pupillen en junioren, organisator, kantinediensten lijntrekker op de velden. Koos zet zich voor Reel-sound studio, realiseerde een historische dorpsfilm en is bestuurslid van Bessie.
Elisabeth Brilman-De Jong (66) uit Wervershoof doet diverse projecten voor de Protestantse kerk en de diaconie-administratie, is diaken en draagt zorg voor de financiën van het steunfonds. Zij is ook voorzitter van het vormingswerk. Zeer actief voor Dorcas en jarenlang bestuurslid van Korfbalvereniging DTS, nu ere-lid. Ook is zij mantelzorger voor haar alleenstaande tante.
Peter Groot (54) uit Abbekerk is vele jaren vrijwilliger, onder meer voor stichting Actie Voor Goede Doelen, Jongeren Organisatie Noorder-Koggenland, Huttenbouw Stichting Kinderspel en Bouw, Jongerenorganisatie Abbekerk-Lambertschaag, Uitwisselingsproject UPJA, stichting Jongeren Organisatie ON-Y-VA, popfestival Spetterpop, Uitwisselings Project Jongeren Abbekerk, Gabberweek, UnKnown Festival en veldloop, Kinder Spel en Bouw, ondernemersvereniging Abbekerk-Lambertschaag en het oranjecomité Abbekerk-Lambertschaag. Naast deze activiteiten was Peter tien jaar mantelzorger voor zijn moeder.
Joke Groenland-Koning (66) uit Wognum zet zich in voor de Zonnebloem en het ziekentriduüm. Zij collecteert al vele jaren voor het kankerfonds. Bijna 20 jaar mantelzorger voor mevrouw Stam-Putter en was 8 jaar mantelzorger voor haar schoonouders.
Broos Docter (62) uit Medemblik is jaren actief voor de reddingsbrigade en watersport. Hij spande zich in voor de bouw van een nieuwe reddingsboot en de professionalisering. Broos voer meer dan honderd keer uit als reddingbootschipper en was voorzitter van Rescue Medemblik. Hij was operationeel leider van het KNRM reddingstation in Medemblik. Sindsdien helper aan wal. Als vrijwilliger ondersteunde hij de Westfriese Waterweek en nu Medemblik Nautiek.
Henry van Ophem (56) uit Wervershoof is vanaf 1990 voorzitter van Sociaal Cultureel Centrum De Schoof en zette zich in voor nieuwbouw. Hij stak de handen uit de mouwen op vele vlakken. Samen met het bestuur, altijd bezig om het sociaal cultureel werk in Wervershoof te behouden en te ontwikkelen.
Jan van Vliet (79) uit Wervershoof zet zich in voor de kansarme mensen in de maatschappij. Op zijn initiatief is de Dorcas African Aid Connection Westfriesland opgericht, die dankzij fondsenwerving hulp biedt aan kansarmen, in met name Ethiopië. Organiseerde reizen naar dat land om huizen te bouwen en maakte het voor velen mogelijk om een studie te volgen. Ook na zijn aftreden als voorzitter bleef hij zich inzetten. Jan van Vliet is actief als vrijwilliger bij de ABC-kerk voor onder meer de voedsel- en kledingbank.
Gerard (65) en Joke (64) Admiraal uit Nibbixwoud zijn echtgenoten met een goed hart. Gerard is bestuurslid bij Bedrijvengroep Wognum Nibbixwoud en lange tijd vrijwilliger bij voetbalvereniging SEW. Hij is medeoprichter, samen met Joke, van het huis Villa Delphia, onderdeel van stichting Woongroep Nibbixwoud. Tenslotte is hij, en zijn vrouw, actief voor het museum Huis van Oud in Wognum. Joke is vanaf de oprichting in 1997 vice voorzitter van de historische vereniging De Cromme Leeck. Ze is bestuurslid van de Beheercommissie, neemt deel aan verschillende raden van Stichting Philadelphia zorg en de regionale familieraad en is voorzitter van de lokale familieraad. Joke maakt deel uit van de redactie van Kracht door Verbondenheid voor de Cunerakerk in Nibbixwoud.
Rinze Brouwer (86) uit Midwoud is vanaf 1976 biljartarbiter bij de Vereniging van Westfriese Arbiters. Hij verzet ondanks zijn leeftijd nog steeds enorm veel werk voor de vereniging. Hij is ruim 20 jaar voorzitter van biljartclub De Haantjes. Rinze was mede oprichter van biljartclub Sijbekarspel en wedstrijdleider, ook richtte hij een jeugdclub op binnen de biljartvereniging.
Gerard Kaarsemaker (77) uit Onderdijk zet zich al 60 jaar in voor verschillende verenigingen in zijn dorp. Als bestuurslid van de Land- en Tuinbouwbond. Hij is 22 jaar lid van het Gerardus Majella kerkkoor en momenteel voorzitter. Ook is hij voorzitter van de werkgroep educatie van de Katholieke Bond van Ouderen. Gerard was lid van de herensociëteit, maar heeft nog een adviserende functie. Hij was actief als voorzitter van de Land- en Tuinbouw jongerenvereniging, bestuurslid voetbalvereniging Strandvogels, ook van de oudervereniging van de Gerardus-Marjella school en rondleider in het Scheringa museum.