Trampolinespringer Jordy Mol uit Nibbixwoud niet tevreden in Rimini

Sport
Jordy en zijn trainer Sven Mooij in Rimini.
Jordy en zijn trainer Sven Mooij in Rimini. (Foto: aangeleverd)

Jordy Mol uit Nibbixwoud vertrok woensdag 25 mei, samen met het Nederlandse trampolineteam, naar Rimini in Italië. Hij nam het 27 mei tijdens de Worldcup op tegen zo’n zeventig springers uit de hele wereld.

“Ik ben niet tevreden met mijn 55e plek (65 deelnemers) op de Worldcup in Rimini”, zegt Jordy. “Volgende week op het EK probeer ik het beter te doen.”

Het Nederlandse team blijft in Rimini. Het EK wordt daar ookgesprongen in dezelfde sporthal. “Donderdag 2 juni is het mijn beurt om te springen. Op het EK wil ik een solide en nette oefening springen en ik droom stiekem van het behalen van de halve finale. Ik ga ervoor en heb er veel zin in. Deelnemen aan dit soort toernooien is enorm belangrijk voor verdere progressie om de wereldtop te halen. En ik vind het natuurlijk een enorme eer om Nederland te mogen vertegenwoordigen op dit Internationale podium.”

Jordy springt op 25 en 26 juni tijdens het NK in Ahoy Rotterdam.

Wedstrijdtrampoline

Gymvereninging De Spartaan uit Midwoud heeft een officiële wedstrijdtrampoline aangeschaft. Jordy werd gevraagd om een korte demo te geven. “Het was heel leuk om te doen en hopelijk zijn er kinderen enthousiast geworden om te gaan trampolinespringen. Er zijn niet veel gymverenigingen die een echte wedstrijdtrampoline hebben. Heel bijzonder dus en de trampoline sprong heel goed.”