Compaen zoekt versterking voor recreantengroep

Algemeen
Lex Buskens is voorzitter van Compaen.
Lex Buskens is voorzitter van Compaen. (Foto: Rodi Media/MvS)

door Marcel van Stigt

OOSTZAAN – Compaen wil voor zowel jong als oud een aantrekkelijke volleybalclub zijn en blijven. Reden genoeg voor voorzitter Lex Buskens om actie te ondernemen nu enkele leden van de recreatieve damesgroep die op de dinsdagochtend actief is stoppen. Hij verwelkomt graag enkele nieuwe krachten om het gezelschap weer te competeren.

De bal opvangen, aangeven en afmaken. De kern van het volleybal. En als deze drietrapsraket tot het terughalen van de service of tot een punt leidt kan het voltallige team juichen. De lol en charme van deze balsport kun je in Oostzaan beleven bij Compaen. Jong of oud, man of vrouw, prestatiegericht of recreatief - iedereen is welkom.

Voorzitter is Lex Buskens. Tachtig jaar oud en een leven lang verknocht aan deze sport. Met zijn 1,87 meter lengte is hij daarvoor gemaakt – “’Hé, lange!’, riepen ze vroeger al.” Jaren geleden was hij al verbonden aan Compaen, als speler en als trainer. Na enkele langdurige uitstapjes naar Zweden keerde hij er in 2017 terug. Eerst als trainer bij de damesrecreanten en nu dus vanachter de bestuurstafel.

Vijf leden blijven over

Het damesteam dat op de dinsdagochtend staat ingeroosterd kan immer op de aandacht van Buskens rekenen. Zeker nu drie leden stoppen en er een onvolwaardig team achterblijft. “Vijf leden blijven over. Dat is te weinig. Het is een groep die geen wedstrijden speelt, maar waar gezelligheid misschien belangrijker is dan prestatiegericht volleyballen tijdens een lekker partijtje na een eenvoudige training. En na afloop sluiten we de inspanningen af met een kopje koffie in de sportkantine.”

De leeftijden van de dames lopen uiteen van vijfenvijftig tot tachtig-plus. Versterking is hard nodig. Vijftig jaar? Zestig? Zeventig? Geen enkel probleem. Plezier in bewegen en je ‘mannetje’ staan in het veld zijn volgens Buskens de enige voorwaarden.

Gat in de lucht

“Misschien heb je vroeger in competitieverband gespeeld en had je een goede techniek, maar heb je er de laatste jaren niets aan gedaan. Dan komt dat zo weer terug. Is volleyballen voor jou echt iets nieuws, dan kun je op recreatief niveau al snel meedoen. Bovendien heb je het grote voordeel dat er geen trainer staat die bij elke niet goed gespeelde bal zegt dat het beter moet omdat je zo nodig moet scoren. Hoewel, sommige meiden springen een gat in de lucht als ze hebben gescoord.”

Interesse? Meld je aan via de website van Compaen. Ook mannen zijn welkom. Dan wordt er een herengroep of misschien wel een gemengd team geformeerd.