‘Code Rood’ in De KunstGreep

Algemeen
Patricia vertelt.
Patricia vertelt. (Foto: Pim Beudeker)

‘Code Rood’ gaat over het autobiografische verhaal van Patricia Goduto. Voor elke vorm van gedachtekronkels over haar zelf is wel een pil. Zo begon haar gebruik van de verslavende kalmeringsmiddelen oxazepam en lorazepam, of zoals zij ze ‘Oxa’ en ‘Lora’ is gaan noemen. En de pseudo belangstellende vragen van mensen als ‘Hoe gaat het nu met jou?’ maken het alleen maar erger. Wat Patricia niet in de gaten heeft is dat zij langzaam maar zeker verslaafd raakt aan ‘Oxa’ en ‘Lora’ en dit al achttien jaar. Maar er is meer dan deze verslaving. Zij raakt ook nog in een psychose en wordt anderhalf jaar overspoeld door intense angsten en pure waanzin. Haar liefde voor theater en haar werk als zangeres worden een gesloten boek en haar leven draait enkel nog om middelen en haar psychose. 

OOSTZAAN – Patricia Goduto was een succesvol theatermaakster en zangeres. Ze leefde haar droom totdat het mis ging en ze uiteindelijk psychisch ernstig ziek werd. Daarover gaat haar voorstelling ‘Code Rood’.

Op een zekere dag ontmoet zij een bijzondere man, Barry, die het gesloten boek van de liefde weer weet te openen. Een verhaal over angsten en liefde waarin Patricia vertelt over haar ‘Code Rood’ en dit afwisselt met liedjes met teksten, die haar verhaal ondersteunen en ook het publiek bewust maakt over hoe dit iemand kan gebeuren.