Coalitieakkoord Oostzaan getekend: ‘We gaan er iets moois van maken’

Algemeen
Eelco Taams en Rosemarijn Dral plaatsen hun handtekening.
Eelco Taams en Rosemarijn Dral plaatsen hun handtekening. (Foto: Barbara van Wijk )

Op de kop af twee maanden duurde de coalitievorming, wat een prestatie genoemd kan worden gezien de ingewikkelde onderhandelingen die Rosemarijn Dral als lijsttrekker van de VVD als grootste partij heeft gevoerd met alle politieke partijen, minus D66. “We zijn de eerste in de regio die al zover zijn!” 

OOSTZAAN - Maandagavond 16 mei om 19.00 uur klonk er applaus in de raadzaal van de gemeente Oostzaan. De handtekeningen zijn gezet onder het coalitieakkoord.

Dat de coalitie zal worden gevormd door de VVD en PvdA was al een poosje geen geheim meer, maar zekerheid is er pas als de handtekeningen gezet zijn. Het ziet ernaar uit dat de rust op het politieke platform zal zijn weergekeerd. Dat is ook de inzet is van alle partijen: stabiliteit en betrouwbaarheid. 

“We zijn eruit, we zijn tevreden en we gaan er iets moois van maken.” Eelco Taams wordt dus, zoals verwacht, wethouder voor de PvdA, Rosemarijn Dral voor de VVD, en de komende week zal de naam van de derde wethouder voor de VVD bekend gemaakt worden. 

Barbara van Wijk