De dochters waren erbij toen burgemeester Marvin Polak op bezoek kwam.
De dochters waren erbij toen burgemeester Marvin Polak op bezoek kwam. (Foto: Barbara van Wijk)

Of Piet Wil even naar huis wilde brengen...

Algemeen

OOSTZAAN - Een diamanten huwelijk in Oostzaan. Wil en Piet Heijmering zijn maar liefst zestig jaar getrouwd. Ze waren er vroeg bij, want Piet was twintig toen hij zijn grote liefde ten huwelijk vroeg en Wil was pas achttien jaar. “In die tijd trouwden de mensen vroeger”, zegt Wil. Eerst heeft het echtpaar in Amsterdam Noord gewoond, maar na wat omzwervingen kregen ze een woning in de Dr. Boomstraat toegewezen. En daar wonen ze nog steeds tot volle tevredenheid. 

Ze kregen twee dochters en hebben nu vier kleinkinderen, maar daar blijft het niet bij…. Er komen binnenkort twee achterkleinkinderen. Een van de dochters verwacht op de feestdag van Wil en Piet haar eerste kind. “Wat zal dat een mooi cadeautje zijn.” Wil glundert. 

Hoe Wil en Piet elkaar ontmoet hebben? Wil werkte in een winkel van Coen Haak in Zaandam. Coen had ook een kruidenierszaak in Oostzaan, naast de winkel waar nu Rijwielhandel Dral in zit. Piet was bezorger van de winkelvoorraad, maar de baas moest eraan te pas komen om die twee aan elkaar te koppelen. Na een avondje optreden van onder anderen Rita Corita vroeg de baas aan Piet of hij Wil niet even naar huis wilde brengen. Dat wilde Piet maar al te graag en zo is ’t gekomen. En zo is het ook gebleven, al meer dan zestig jaar. 

Hoe fijn het echtpaar Oostzaan ook vindt, ze zitten niet vastgeroest op een stoel. Nee, ze wandelen veel in Het Twiske, maar ze hebben ook heel veel van de wereld gezien. Reizen was hun lust en hun leven. “We zijn in Noorwegen geweest, in Israël, we hebben een Nijlcruise gemaakt in Egypte. We hebben ook van een heuse woestijntocht genoten en van Tunesië en van nog veel meer landen, te veel om nu even gauw op te noemen.” 

Maar als ze op honk in Oostzaan zijn, verveelt Piet zich ook geen moment. Klokken! Horloges! Wekkers! Staande uurwerken….alle soorten uurwerken met een mechanische aandrijving zijn voor Piet een uitdaging. Hij ziet ze het liefst kapot, want dan wordt hij geprikkeld om het mankement te verhelpen. Hij doet het graag en veel. 

Burgemeester Polak, feliciteert het bruidspaar van harte met het behalen van deze mijlpaal en wenst hen nog vele fijne en gezonde jaren in Oostzaan toe. 

Barbara van Wijk 

Afbeelding
Hoofdrol voor Rikkie Gieler bij concert Amicitia Uitgaan 30 jan, 14:01
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Dode dieren komen hier niet binnen Column 30 jan, 12:52
Afbeelding
De wereld een beetje mooier maken Algemeen 30 jan, 12:21
Afbeelding
'Eens loop je tegen de lamp' Nieuws 30 jan, 11:56
Afbeelding
Samen muziek maken bij Excelsior Cultuur 30 jan, 11:20
Afbeelding
Gevarieerd zondagmiddagconcert Uitgaan 30 jan, 10:34
Afbeelding
Gemeente Oostzaan schenkt hospice Het Tij € 10.000,00 Nieuws 27 jan, 13:06
Afbeelding
Asteroïde scheert langs aarde Algemeen 26 jan, 12:28
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 11:30
Afbeelding
Martin Vonk nieuwe voorzitter IJsclub Centrum Oostzaan Nieuws 24 jan, 11:07
Afbeelding
Kansen Oostzanerveld in kaart Nieuws 24 jan, 09:32
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Oostzaan

Op Rodi Oostzaan volg je het laatste nieuws uit Oostzaan. Rodi Oostzaan informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Oostzaan

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Oostzaan in je mailbox.