Bel Canto op koers met ‘De 3 Musketiers’

Cultuur
De repetities zijn in volle gang.
De repetities zijn in volle gang. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Bij musicalvereniging Bel Canto wordt er flink geoefend met zang, dans en schermen voor de musical ‘De 3 Musketiers’. In het weekend van 25 en 26 maart en in het weekend van 1 en 2 april wordt deze bekende musical opgevoerd in theater De KunstGreep in Oostzaan op twee zaterdagavonden en op twee zondagmiddagen. 

Deze musical werd door Stage Entertainment in 2003 voor het eerst op de planken gebracht. De tekst en liedjes zijn van Rob en Ferdi Bolland. Bel Canto heeft deze musical in 2009 al een keer gespeeld. De laatste puntjes worden op de i gezet wat betreft de regie, zodat alles er prachtig uit komt te zien. Liedjes als ‘Nu’, ‘Parijs’, ‘Een voor allen’, ‘Mannen’, en ‘de Jacht’ zijn bekende klassiekers.   

Het verhaal is gebaseerd op de roman van Alexandre Dumas uit 1944. Het gaat over de achttienjarige D’Artagnan, zoon van een voormalig musketier, die naar Parijs gaat en ook musketier van de koning wil worden. 

Het verhaal speelt zich af rond 1627 ten tijde van kardinaal Richelieu en koning Lodewijk XIII. De drie musketiers zijn Aramis, Athos en Porthos. Zij vormen een soort erewacht van de koning. Hun avonturen spelen zich echter af met een vierde musketier, waarschijnlijk zelfs de bekendste: D’Artagnan.  

De op macht beluste kardinaal Richelieu wil gebruik maken van de onervarenheid van de jonge koning Lodewijk XIII en hij verzint een complot. Door de koning en zijn vrouw in diskrediet te brengen hoopt hij de koning tot aftreden te dwingen waarop hij zelf het leger kan aanvoeren om de hugenoten aan te vallen en de oorlog te verklaren aan Engeland. De belangrijkste hulp van de kardinaal is het hoofd van zijn garde, de graaf van Rochefort. Ook zet hij de hulp in van de valse Milady de Winter, een moordenares en spionne. 

D’Artagnan sluit zich aan bij de drie musketiers en zij blijven trouw aan de koning. Hij wordt via zijn geliefde Constance, die hofdame van de koningin is, geïnformeerd over de boosaardige plannen van de kardinaal. Hij probeert dan samen met de drie musketiers deze plannen vervolgens te dwarsbomen. Milady de Winter is echter woedend en zij vergiftigt Constance waardoor D’Artagnan helaas nooit met zijn geliefde zal kunnen trouwen.  

In het weekend van 25 en 26 maart en in het weekend van 1 en 2 april 2023 wordt deze bekende musical opgevoerd in theater De Kunstgreep in Oostzaan op twee zaterdagavonden en op twee zondagmiddagen. Kaarten zijn te koop via website www.belcanto-oostzaan.nl.