Expositie creatieve uitingen in De Evenaar

Nieuws
De kunstenaressen van De Evenaar.
De kunstenaressen van De Evenaar. (Foto: Ellen Stoevelaar)

TUINDORP OOSTZAAN - De 97-jarige Annie Keereweer wilde graag nog een keer exposeren. Ze begon op haar 82ste met beeldhouwen in speksteen. Helaas is zij kort voor deze groepsexpositie overleden. In het weekend van 3 en 4 juni zijn haar werken en vele andere creatieve uitingen te bewonderen in De Evenaar (Kometensingel 189).

Al heel lang zit er veel creativiteit in Huis van de Wijk De Evenaar. Van schilderen, beeldhouwen, keramiek en handwerken tot muziek maken en dansen. Sommige clubs bestaan al langer dan dat de Evenaar als buurthuis bestaat.

Tijdens deze expositie wil de Evenaar deze groepen de aandacht geven die ze verdienen. Naast de prachtige dingen die gemaakt worden hebben ze ook een belangrijke sociale functie. Er wordt op elkaar gelet en lief en leed worden gedeeld.

In de gangen en lokalen op de boven verdieping van De Evenaar wordt werk getoond van: keramiekatelier de Albatros, multiculturele club Aartje, open atelier op maandagavond, filmclub Evenaar, beeldhouden met Merle, schildergroep de Noordwesters, dansvoorstelling Dancematic en geluksstenen maken met Felix.

Belangstellenden zijn van harte welkom op zaterdag tussen 15.00 en 18.00 uur en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. 

Heb je ook een goed idee en ben je op zoek naar advies of ondersteuning bij het organiseren van een activiteit in jouw buurt? Of wil je graag eens aansluiten bij een van de activiteiten? Dan ben je altijd welkom in Huis van de Wijk De Evenaar of bel met de buurtwerkers van Tuindorp Oostzaan Mike Bonsen (mbonsen@dock.nl - 06-59979612) of Ellen Stoevelaar (estoevelaar@dock.nl – 06-59999897).