FamilieMaatjes zorgen voor een warme plek en extra aandacht

Algemeen
FamilieMaatjes kan er voor zorgen dat kinderen die dat nodig hebben, extra aandacht krijgen.
FamilieMaatjes kan er voor zorgen dat kinderen die dat nodig hebben, extra aandacht krijgen. (Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMMEER - Wanneer er veel op een gezin afkomt, is het fijn als een kind af en toe terecht kan bij een ander gezin in de buurt. Lekker meedoen met de alledaagse dingen, zoals een spelletje doen, de hond uitlaten of ’s avonds mee-eten. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, kan dat weer. 

Welzijnsorganisatie MeerWaarde brengt Haarlemmermeerse gezinnen in de buurt met elkaar in contact via het programma FamilieMaatjes.

Contact

FamilieMaatjes kan er voor zorgen dat kinderen die dat nodig hebben, extra aandacht krijgen. De organisatie biedt gezinnen die een plekje over hebben om een kind in de buurt af en toe wat extra aandacht en gezelligheid te bieden en in contact te komen met anderen die ze anders niet zo snel zouden ontmoeten.

Zo kan een gezin uit Badhoevedorp met drie kinderen een maatjesgezin zoeken waar door ziekte van de vader veel op moeder haar schouders terechtkomt. Hun netwerk is klein. Wie zou het leuk vinden om een dagdeel per week de drie kinderen een fijne plek te bieden met wat extra aandacht.

Of een gezin uit Nieuw-Vennep biedt een plek aan. Daar kan een jongere van 12 jaar of ouder een dagdeel in de week huiswerk komen maken. Het gezin kan hierbij ondersteuning bieden. Daarna een hapje mee- eten behoort tot de mogelijkheden.

Kijk op www.meerwaarde.nl/familiemaatjes voor meer informatie en om je aan te melden.