Laagdrempelig vaccineren moet bewoners mobiliseren

Algemeen
Het mobiel vaccinatiecentrum staat vrijdag op de Beiraweg
Het mobiel vaccinatiecentrum staat vrijdag op de Beiraweg (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - Stadsdeel Nieuw-West en de GGD willen er voor zorgen dat zoveel mogelijk bewoners zich laten vaccineren tegen corona. Blijkbaar blijven veel inwoners van Nieuw-West achter. Vandaar dat er allerlei acties worden ondernomen om de drempel om te vaccineren zo laag mogelijk wordt. Zo zijn er verschillende priklocaties in het stadsdeel waar zonder afspraak en gratis kan worden gevaccineerd en hebben de GGD Amsterdam en OTTO Work Force een mobiel vaccinatiecentrum geïnitieerd die op vrijdag 27 augustus op de Beiraweg staat.

Frank van Gool, CEO van OTTO Work Force, is verheugd met het initiatief. “Vaccinatie van arbeidsmigranten is een uitermate belangrijk punt. Wij merken dat de vaccinatiebereidheid onder arbeidsmigranten niet altijd even hoog is. Dat komt deels ook door de taalbarrières en daardoor het gebrek aan goede voorlichting voor deze groep. Juist daarom gaan wij actief naar de arbeidsmigranten toe. Arbeidsmigranten wonen, werken en verplaatsen zich vaak in groepen, waardoor het voor deze groep essentieel is om gevaccineerd te worden.”

Het vaccinatieprogramma vindt plaats op de locatie van Beiraweg 6, op vrijdag 27 augustus.

Priklocaties

In het stadsdeel zijn extra priklocaties geopend, zoals: Station Wildeman, Nieuwe Laan 34, elke dinsdag in augustus, van 13.00 tot 17.30 uur; Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4, elke vrijdag in augustus van 13.00 tot 17.30 uur; Huis van de Wijk Het Pluspunt, Albardakade 5-7, elke maandag  van 13.00 tot 17.30 uur; Meer en Vaart, ter hoogte van de Meervaart, maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 18.30 uur.

Zonder afspraak

Iedereen van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft, kan nu zonder afspraak op deze locaties de prik komen halen. Er kan ook worden gekozen voor een vaccin: BioNTech/Pfizer of Janssen. Liefst een identiteitsbewijs meenemen, maar bewoners zonder geldig identiteitsbewijs worden ook geholpen, zij kunnen een ander bewijs meenemen waarmee zij zich mee kunnen legitimeren.

Meer informatie

Voor meer informatie: www.ggd.amsterdam.nl/nieuwsoverzicht/corona-prik-afspraak/..