Workshopdag Muziekcentrum Aslan

Algemeen
Het peervormige strijkinstrument kemençe.
Het peervormige strijkinstrument kemençe. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST – Aslan Muziekcentrum breidt vanaf komend cursusjaar het aanbod instrumenten uit. Tijdens de workshopdag kan iedereen op zondag 5 september kennismaken met instrumenten uit diverse culturen. 

Met zoals instrumenten zoals de duduk, mey, zurna en klassiek kemençe

Kennismaken met bijvoorbeeld instrumenten zoals de duduk, mey, zurna en klassiek kemençe, geniet van optredens en volg workshops. De mey is een dubbelriet-instrument dat vooral wordt bespeeld in Klein-Azië en Mesopotamië. De duduk is een blaasinstrument uit Armenië.

Bekendste spelers

De blaasinstrument zurna wordt bespeeld in diverse culturen, zoals Turkije, Azerbeidzjan, Armenië, Koerdistan en de Balkan. Deze lessen worden gegeven door docent Ertan Tekin, een van de bekendste spelers van dit moment. 

Klassiek kemençe is een peervormig strijkinstrument dat voornamelijk gebruikt wordt in Ottomaanse muziek en door Griekse immigranten uit Klein Azië. Dit instrument wordt gegeven door docent Emine Bostanci.

Ontdekken 

De lessen gaan vanaf half september van start voor iedereen vanaf 7 jaar. De lessen van Aslan Muziekcentrum zijn cultureel-divers van karakter en bieden leerlingen de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Meer informatie over de lessen kijk op aslanmuziek.nl.

Aanmelden voor de workshopdag kan via aslanmuziek.nl.