Bankjes van populierenhout langs de Slibveldenweg

Algemeen
Eén van de bankjes die worden onthuld.
Eén van de bankjes die worden onthuld. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - Toen er eind 2017 om veiligheidsredenen langs de Slibveldenweg tientallen populieren werden geveld, heeft de gemeente Amsterdam stamhout en houtsnippers beschikbaar gesteld aan Ondernemersvereniging Tuinen van West. Het materiaal werd lokaal, in Tuinen van West, gebruikt voor allerlei doeleinden.

Hein Beentjes, van Hout van Hein, Houtzagerij Tuinen van West, gebruikte dit populierenhout om fraaie banken te ontwerpen voor gebruik in de buitenruimte. Vrijdag 15 oktober onthult stadsdeelbestuurder Erik Bobeldijk op twee locaties langs de Slibveldenweg twee bankjes. Een deel van het hout is hiermee weer teruggekomen in het gebied waar de populieren gekapt werden. De cirkel werd zo weer rond.

Geschonken

Het bestuur van Ondernemersvereniging Tuinen van West heeft een van beide circulaire banken geschonken aan de gemeente. De initiatiefnemer van Flower Power @ Tuinen van West heeft zich bij hierbij aangesloten.

Ferry van der Laan heeft de banken geplaatst en aan de ondergrond bevestigd. Het maaiwerk rond de bankjes wordt uitgevoerd door Recreatieschap Noord-Holland (Spaarnwoude). De locaties werden uitgekozen door Cilian Terwindt (adviseur Circulaire ProefTuin van West) en Pieter Boekschooten (adviseur landschapsinrichting).

Geschiedenis

Nu staan er twee houten banken met een bijzondere geschiedenis langs het fietspad. En zo is een van de uitgangspunten van de Circulaire ProefTuin van West zichtbaar gemaakt en kan iedere wandelaar of fietser rustig genieten van het mooie uitzicht.