Grote zwerfvuilschoonmaak in Sloterpark

Algemeen
Wie doet mee met de schoonmaakactie in het Sloterpark.
Wie doet mee met de schoonmaakactie in het Sloterpark. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Wie regelmatig in het Sloterpark komt, ziet waarschijnlijk best wat zwerfvuil liggen. Zaterdag 30 oktober wordt dan ook een grote schoonmaakactie door het Sloterpark georganiseerd waarbij veel vrijwilligers worden gevraagd om een handje te helpen. De bedoeling is dat het park voor de winter schoon is. 

Het RuimRondje Sloterplas, zoals deze actie heet, wordt door het Vuilnisoproer Nieuw-West georganiseerd in samenwerking met de Vrienden van de Sloterplas en de Gemeente Amsterdam. Een RuimRondjeSloterplas duurt twee uur.

Gezamenlijk gevoel

 “We merken steeds meer dat onze inwoners waarde hechten aan een schone omgeving. Fris en opgeruimd. Het staat altijd hoog op de lijstjes van inwoners. Daarmee wordt ook een gezamenlijk gevoel uitgedrukt. Ik ben heel blij met schoonmaakacties, zoals op 30 oktober in het Sloterpark. Het toont betrokkenheid van de buurt”, zegt Erik Bobeldijk, verantwoordelijk portefeuillehouder binnen stadsdeel Nieuw-West. 

Er zijn zaterdag 30 oktober twee vertrekpunten: op het M.J. Granpré Molièreplein, Noorderhof (noordkant Sloterplas) of in Osdorp: Meer en Vaart 177 bij de rode olifant, (zuidkant Sloterplas). De ploeg gaat om 13.00 uur het park in. 

In gesprek

Het RuimRondjeSloterplas is een initiatief van bewoner Jan van der Borden. Hij organiseerde dit drie jaar geleden voor het eerst. Het Vuilnis Oproer is een burgerinitiatief dat afvalacties organiseert en met de gemeente in gesprek gaat om de afvalproblemen te verbeteren.

Bij succes komt er een nieuw RuimRondjeSloterplas in het voorjaar. Erik Bobeldijk verwacht dat zeker. “We zijn het groenste stadsdeel van Amsterdam en merken dat onze inwoners het groen enorm waarderen. Het is vaak in hun directe woon- en leefomgeving en biedt ontspanning en ontmoeting met anderen. Wat is mooier dan wonen en leven in een schone omgeving.”