Ouderen maken kunstwerk Day and Night

Algemeen
De etalage van The Beach bij Garage Notweg.
De etalage van The Beach bij Garage Notweg. (Foto: Pr)

NIEUW-WEST - Ouderen maakten in samenwerking met een kunstenaar een kunstproject over licht en donker in de Wildemanbuurt. In verschillende workshops brachten ouderen hun ideeën en verhalen in uit de buurt. Lichte en donkere plekken in de buurt zijn verkend en gefotografeerd. Het kunstwerk Day and Night is tot 24 januari overdag en ‘s avonds te bewonderen in de etalage van The Beach bij Garage Notweg.

In de afgelopen weken verdiepten oudere creatieve makers zich samen met kunstenaar Madelinde Hageman in het fenomeen licht en donker. Lichte en donkere herinneringen zijn vertaald naar schilderingen. En met uiteenlopende beelden en materialen werden associaties met licht en donker verbeeld.

Schaduwspel

 Het gesamtkunstwerk, een samenspel van kunst, vormt een mobile en daarmee een schaduwspel. Net als herinneringen zijn ook schaduwen vluchtig. Het werk genaamd Day and Night is gemaakt door bewoners Riki, Tine, Cindy, Huub, André, Rosa, Alem, Floor en Eef in samenwerking met Madelinde Hageman en The Beach. Day and Night is tot 24 januari overdag en ‘s avonds te zien in de etalage van de Garage Notweg.

The Beach is een hub en maakplaats in de Wildemanbuurt, een culturele organisatie die met de community voor de buurt ontwerpt. Een plek waar mensen kunnen maken en elkaar ontmoeten in de Wildemanbuurt in Amsterdam Nieuw-west. De projecten zijn een samenwerking van kunstenaars en ontwerpers uit de omgeving.