Thalissa Wijkstra presteert op het WK

Algemeen
De jongste trampolinespringster van Triffis behaalde op het WK de 4e plaats bij synchroonspringen en de 14e plaats individueel.
De jongste trampolinespringster van Triffis behaalde op het WK de 4e plaats bij synchroonspringen en de 14e plaats individueel. (Foto: Thea Wijkstra)

ALKMAAR - De 13-jarige Thalissa Wijkstra uit Alkmaar is tevreden met haar resultaten op het Jeugd WK dat plaatsvond van 21 tot 29 november in Azerbeidzjan. De jongste trampolinespringster van Triffis sprong zich naar een 14e plek. Samen met Lina Uljee kwam ze op de 4e plaats bij het onderdeel synchroonspringen. 

Een knappe prestatie volgens coach Sven. Hij ziet veel potentie:“Ze is eerstejaars in de categorie 13-14 jaar en haar 14e plaats laat zien dat ze volgend jaar de finale kan halen, als ze nog wat beter wordt.” Eigenlijk had Thalissa zelfs dit jaar al hoger kunnen eindigen. Zij het niet dat ze haar keuze oefening iets heeft moeten aanpassen en in de aanloop naar het WK rugproblemen had. Thalissa is één van de grotere talenten van Nederland en behaalde de hoogste plaats binnen Team NL.

Wat de prestatie des te bijzonderder maakt is dat Thalissa zelf geld moest inzamelen om überhaupt mee te kunnen doen. De turnbond heeft namelijk geen geld voor uitzending naar toernooien. Wie haar voor komende EK en WK toernooien wil steunen, kan dat doen via Talentboek. Daar schrijft Thalissa: “Mijn sport is alles voor mij, ik kan niet zonder en doe er alles voor. Ik hoop dat jullie mij willen steunen om mijn dromen waar te maken. Financieel is het ook nog eens extra lastig omdat mijn moeder er alleen voor staat. Toch steunt ze mij en gunt ze mij alles.”


De jonge dames van Triffis reisden voor het WK naar Azerbeidzjan. - Credit

Aan het WK namen nog meer Triffis-leden deel. Maura de Vos en Sophie van Beek behaalden bij de 33e en 46e plaats.  Samen werden ze 12e bij synchroonspringen. Jorja Visser eindigde op plek 44 en schopte het met Megan Brouwers tot plek 19 bij het synchroonspringen. Lina Uljee werd individueel 39e. Thalissa is regerend Nederlands Kampioen en traint alweer hard door voor komend jaar.