Mobiele testbus Corona in Stadspark populair

Algemeen
De mobiele testbus in het stadspark bij het Osdorpplein.
De mobiele testbus in het stadspark bij het Osdorpplein. ((Foto: Pr))

NIEUW-WEST - De loop zit er goed in bij de tijdelijke mobiele testbus in het stadspark bij het Osdorpplein. Dagelijks laten zo’n honderd buurtbewoners zich hier testen op Corona. Daarmee komt het totaalaantal rond de afgelopen feestdagen op zo’n vijfhonderd, waarvan 46 inwoners positief zijn getest.

“Hele families komen. Daarmee voorziet deze bus, die speciaal bedoeld is voor inwoners uit de directe 0mgeving, in een duidelijke behoefte,” stelt Emre Ünver, voorzitter van stadsdeel Nieuw-West.

Klachten

Hij is blij verrast over de positieve respons. “Er kwamen zelfs inwoners oliebollen brengen en ook tipten zij anderen om zich bij klachten te laten testen. Dat toont de betrokkenheid en is ook een hart onder de riem voor de vele mensen die zich inzetten rond het testen van inwoners.”

Deze mobiele sneltestlocatie is vlak voor afgelopen kerst geplaatst. Tijdens de feestdagen kon er geen gebruik van worden gemaakt. Inwoners kunnen er deze week nog terecht.

Extra voorziening

De bus is een extra voorziening naast de GGD-Corona testlocatie op Plein 40-45. Deze is bedoeld voor het hele stadsdeel; heeft een grotere capaciteit en is zeven dagen per week geopend.

Gratis testen

Wie milde klachten heeft die passen bij het Coronavirus, kan zich gratis en snel laten testen bij de GGD Amsterdam. Dat kan via 0800-1202 of www.coronatest.nl.

Degenen die moeten worden getest kunnen daar binnen 24 uur terecht en vaak zelfs al binnen 12 uur.