Van Glazen Huis naar Houten Huis met lieve boodschappen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Sinds ongeregeldheden in Osdorp rondom de avondklok hield Amsterdam het hart vast. Op Plein ’40-’45 werd besloten het Glazen Huis, de nieuwe ontmoetingsplek in de buurt, tijdelijk dicht te timmeren. Een vreemde aanblik, saai ook, maar opgevrolijkt met lieve boodschappen en kleurrijke tekeningen.

‘Blijf positief, er is altijd iets waar je blij mee kunt zijn’, ‘Houd moed’ en ‘Hou je aan de regels’ schreven buurtbewoners op de panelen. En ook woorden in de trant van de bekende boodschap van oud-burgemeester Van der Laan: ‘Zorg voor elkaar’, ‘Met elkaar, voor elkaar’ en ‘Wees behoedzaam voor elkaar’.

Positiviteit

Hartjes, de bekende drie kruizen en bloemen maken de tijdelijke graffitiwanden, die niet iedereen kan waarderen, maar hé, het is tijdelijk, tot een bont geheel van positiviteit. Zeker sinds dit weekend, toen kunstenaar Gezand Verstond ‘Alles komt goed’ over een hele wand aanbracht.

Rust terug

De rust lijkt terug in de buurt, het hout zal weer verdwijnen. Maar tot die tijd maken bewoners er samen wat moois van. Iedereen die dat wil, mag met stiften aan de slag om een hartverwarmende boodschap op te schrijven. Ook in het Engels. ‘One hood one love’ en zo is het maar net.

Shirley Brandeis