Scholen opgetogen over Jump-In certificaten

Algemeen
Sportmakelaar Diane van de Brand, medewerker Sociale Basis Jeugd, Ronald Mauer en Matisse Kleinjans, leraard,Tim Bosman, gymdocent, Souraya uit groep 8 en Chaima uit groep 5.
Sportmakelaar Diane van de Brand, medewerker Sociale Basis Jeugd, Ronald Mauer en Matisse Kleinjans, leraard,Tim Bosman, gymdocent, Souraya uit groep 8 en Chaima uit groep 5. ((Foto: Pr))

NIEUW-WEST - Opgetogen. Dat zijn ze. De leerlingen en leerkrachten van De Toekomst en Springhigh GO. Opgetogen omdat hun scholen met succes het Jump-In Programma hebben afgerond. Daarvoor werden ze vorige week in het zonnetje gezet. Met certificaten en Nijha-cheques voor sport en spelmateriaal.

“Sporten is gewoon ontzettend tof en gezellig. En gezond eten wordt ook steeds normaler”, gaven leerlingen aan. Ronald Mauer, lid dagelijks bestuur stadsdeel Nieuw-West, knikte instemmend. “Ik heb bewondering voor deze scholen. Ze steken daarmee hun nek uit. Zeker in coronatijd is dat een hele prestatie. Onder deze omstandigheden onderwijs geven en ook nog inzetten op sporten, bewegen en gezondheid: ik vind dat erg knap. Voor deze scholen is het bijzonder om in de corona-periode, met lerarentekort, veel afstand tot ouders en weinig contactmomenten, toch alle doelen te behalen. Een extra compliment dus. Het maakt ook dat we een nog sportiever en gezonder stadsdeel worden.”

Voldoende bewegen

Inmiddels hebben achttien scholen uit Nieuw-West, in totaal gaat het in heel Amsterdam om 72 scholen, met succes het Jump-In Programma afgerond. Het programma helpt scholen om de schoolomgeving gezonder te maken door structureel aandacht te hebben voor voldoende bewegen en gezonde voeding. Hiervoor werken de scholen onder andere aan gezonde lunch, gezonde traktatie en structureel sport en bewegen.

Gezond opgroeien

Op deze manier leveren de scholen een belangrijke bijdrage aan het gezond opgroeien van de leerlingen. Bovendien leren fitte kinderen beter, kunnen ze zich sterker concentreren en presteren ze beter op school. Dit vergroot hun kans op een gezonde en kansrijke toekomst. Deze scholen besteden veel aandacht aan actief buiten spelen onder schooltijd.

Nieuw programma

Het programma Jump-In is een samenwerking tussen het stadsdeel en de GGD. Het gaat over in het nieuwe programma Gezonde School Amsterdam, waarbij de GGD alle scholen de komende jaren ondersteunt op diverse gezondheidsthema’s.