Testen op corona zonder afspraak

Algemeen
Testen op corona, kan gratis in de testbus van de GGD.
Testen op corona, kan gratis in de testbus van de GGD. (Foto: Pixbay)

NIEUW-WEST - Testen op corona zonder afspraak kan voortaan op twee locaties in Nieuw-West. Bij Station Sloterdijk en in de GGD-testbus.

Deze bus staat van tot en met 30 mei vlakbij het Belgiëplein, naast het Huis van de Wijk België, ingang via Ardennenlaan.

In de testbus van GGD Amsterdam kunnen buurtbewoners met lichte klachten zich zonder afspraak en gratis laten testen op corona.

Dagelijks geopend

De bus is dagelijks geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur. Een testbus bestaat uit een hiervoor omgebouwde touringcar.

Door bewoners laagdrempelig een coronatest aan te bieden, wil stadsdeel Nieuw-West nog meer mensen stimuleren zich bij klachten te laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen, zoals afstand houden en handen wassen, belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

De bus in de praktijk

De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus tot ze aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers, met mondkapje op, op voldoende afstand wachten. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers wordt dringend verzocht thuis te blijven tot de testuitslag binnen is. De bus is bedoeld voor bewoners uit de directe omgeving.