Start inspraak over ontwerp Eendrachtspark

Algemeen
Het Eendrachtspark.
Het Eendrachtspark. (Foto: gemeente Amsterdam)

NIEUW-WEST - Afgelopen najaar is met bewoners gesproken over het verbeteren en toevoegen van groen en het vergroten van de biodiversiteit in het Eendrachtspark. Deze ideeën zijn verwerkt in een zogenaamde Nota van Uitgangspunten (NvU), inclusief schetsontwerp. Een en ander komt aan bod tijdens de online informatiebijeenkomst op dinsdag 8 juni 2021 van 19-20.30 uur. U bent van harte welkom. Tot 6 juli 2021 kunt u reageren op de Nota en de ontwerpen.

De afgelopen jaren is samen met bewoners het Eendrachtspark verbeterd. Met onder meer een vernieuwde speeltuin en herstelde paden. Ook is het tennisveld vernieuwd tot een multifunctioneel sportveld voor voetbal, tennis, basketbal, tafeltennis en calisthenics. Komende tijd wordt dit park verder opgeknapt.

Ook op papier

Het schetsontwerp is opgenomen in de Nota van Uitgangspunten. De Nota van Uitgangspunten is van 25 mei tot en met 6 juli ook op papier in te zien bij het Stadsloket Nieuw-West, Osdorpplein 1000. In verband met de coronarichtlijnen moet hiervoor wel een afspraak worden gemaakt via: 14 020.

Er kan tot en met 6 juli een inspraakreactie worden gegeven op het ontwerp via het online formulier, dat te vinden is op www.amsterdam.nl/eendrachtspark.nl. Reacties kunnen ook via a.wiericx@amsterdam.nl worden gestuurd.

Online

De gemeente wil de uitgangspunten en het ontwerp toelichten tijdens een online informatiebijeenkomst op dinsdag 8 juni van 19.00 tot 20.30 uur. Aanmelden kan op hetzelfde e-mailadres.

Alle inspraakreacties in de Nota van Beantwoording worden na 6 juli verwerkt in een Nota van Beantwoording. Deze worden meegenomen bij de uitwerking van de definitieve Nota van Uitgangspunten en het schetsontwerp en na de zomer van 2021 voorgelegd aan het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Nieuw-West voor besluitvorming.

Ontwerp

De beschikbare middelen zijn vooralsnog onvoldoende om het gehele ontwerp uit te voeren. Daarom is het ontwerp verdeeld in twee deelgebieden. De opknapbeurt van het eerste deelgebied start rond het plantseizoen van 2021-2022. Voor het tweede deelgebied wordt later dit jaar extra financiering aangevraagd; de uitvoering daarvan is nog onzeker.

Meer informatie: www.amsterdam.nl/eendrachtspark.