Van Eesteren heeft status van officieel museum

Algemeen
Het Van Eesteren Museum is weer open.
Het Van Eesteren Museum is weer open. (Foto: Pr )

NIEUW-WEST - Cultuurwethouder van Amsterdam, Touria Meliani, heeft vorige week het Van Eesteren Museum heropend door het beeldmerk ‘geregistreerd museum’, dat de museumstatus bevestigt, te onthullen. Zij deed dit samen met buurtbewoner en ambassadeur van het museum Redouan Akalaï. Vanaf dat moment is ook de Museumkaart geldig in het museum en hebben houders van deze kaart gratis toegang tot het Van Eesteren Paviljoen.

Bezoekers kunnen weer persoonlijk en in het echt de tentoonstellingen in het paviljoen bekijken, rondwandelingen maken in het buitenmuseum, de museumwoning bezoeken en deelnemen aan de uiteenlopende activiteiten die op stapel staan. Alles geheel volgens de geldende coronavoorschriften.

Gratis toegang

Het museum was sinds 15 december 2020 gesloten als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus. ‘Het is fantastisch dat onze deuren weer open kunnen voor bezoekers. De bevestiging van onze museumstatus door de wethouder en het feit dat vanaf dat moment de Museumkaart ook bij ons geldig is, maken het extra feestelijk”, reageert directeur Van Eesteren Museum Anouk de Wit: Houders van een Museumkaart krijgen gratis toegang tot het Van Eesteren Paviljoen en korting bij alle andere activiteiten van het museum.

De huidige tentoonstelling We built this city on Rock and Roll wordt verlengd tot en met 14 november. De Wit: ‘Wij hebben van alle betrokken partijen groen licht gekregen en gaan de tentoonstelling over rock-’n-roll en popiconen uit de jaren 50, 60 en 70 verlengen. Daar zijn wij erg blij om. Door de lange sluiting van het museum was de tentoonstelling kort te zien. Dat vonden wij erg jammer. Nu kunnen wij iedereen alsnog de kans bieden deze bijzondere tentoonstelling in zijn volle omvang bij ons te bekijken. Iedereen, uit de buurt of van ver, is weer welkom.’

Terug naar normaal

Met ingang van 10 juni hervat het museum het volledige aanbod en is het geopend als vanouds, elke donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen terecht voor onder meer de tentoonstelling We built this city on Rock and Roll in het Van Eesteren Paviljoen, rondwandelingen in Slotermeer en andere wederopbouwwijken van de stad, een bezoek aan de jaren 50 museumwoning en lezingen.

Alles volgens alle geldende hygiëne- en coronavoorschriften. Waaronder een beperkt aantal bezoekers dat gelijktijdig aanwezig mag zijn en het verplicht vooraf reserveren van een ticket via de website.

Voor meer informatie: www.vaneesterenmuseum.nl.