Fietstocht langs mooie plekken.
Fietstocht langs mooie plekken. ((Foto: aangeleverd))

Fietstocht moeder aarde

KOEDIJK - Bij De Zwaan staat het thema 'Moeder aarde' centraal dit seizoen. Op 13 april wordt het afgesloten met een fietstocht onder het motto 'Op weg naar een gemeenschappelijk huis'.

"Ons doel was en is dat we (gaan) ervaren dat de aarde ons gemeenschappelijke huis is en alle andere levende wezens onze medebewoners, want pas dan kunnen we vanuit ons hart zorg voor hen dragen. Daarom maken wij vandaag een fietstocht langs plekken in onze omgeving die mensen met de natuur én met elkaar verbinden. We beginnen om half elf in het nieuwe project De Groene Oase ten noorden van Koedijk. Daar krijgen we een rondleiding en bouwen we mee aan het bijenhotel. Vervolgens fietsen we naar verpleeghuis Oudtburgh in Bergen, waar we lunchen in het restaurant. Na de maaltijd gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van voorwerpen uit de 'natuurkoffer'. Deze wordt normaliter gebruikt om mensen met dementie uit te nodigen herinneringen te delen. We sluiten ons bezoek aan Oudtburgh af met een wandeling door de 'beleeftuin'. Daarna fietsen we naar Ecodorp. Ook daar krijgen we een rondleiding. We beëindigen de dag om half vier met het uitwisselen van ervaringen en inzichten die we hebben opgedaan met de 'talking stick", laat een der organisatoren weten.

Meer informatie en opgave via www.dezwaan-alkmaar.nl/programma of 06 - 55 27 61 04. Aanmelding uiterlijk 8 april 12.00 uur.

Meer berichten