Voor de 62ste keer wordt de Groeter lichtjesavond gehouden
Voor de 62ste keer wordt de Groeter lichtjesavond gehouden (Aangeleverd)

Groeter Lichtjesavond

Groeter lichtjesavond en lampionoptocht

GROET - Voor de 62ste keer wordt de Groeter lichtjesavond gehouden.

Een rijke traditie die door velen wordt meebeleefd en altijd wordt gehouden op de eerste vrijdag nadat de scholen weer zijn begonnen.

Vrijdag 30 augustus organiseert de dorpsvereniging Groet wederom deze avond en de lampionoptocht. Maar liefst 6 muziekkorpsen lopen mee in de route van deze optocht te weten: Trompetterkorps Senior en Junior Alkmaar, de Klinkers Alkmaar, Muziekvereniging Kunstzin Julianadorp, Fanfare Showband Heiloo en Crass Brass uit Amsterdam. Een mix van meer dan 130 muzikanten. Nieuw in deze optocht is Crass Brass, vier personen die geluid maken voor twintig. Deze Brass band heeft al vele Europese prijzen gewonnen.

De start van de optocht is om 21:00 uur en anders dan anders is het vertrek vanaf het grote parkeerterrein in Groet. Natuurlijk lopen de kinderen weer mee met mooi versierde bolderwagens, fietsen, of andere verrassende verschijningen. Het merendeel van de tuinen in Groet zal feestelijk verlicht zijn en in veel gevallen is het voor de Groeters een feest dat met familie en vrienden gevierd wordt.

De route die door het dorp wordt afgelegd is als volgt: Vertrek parkeerterrein Groet, linksaf Scholeksterstraat, linksaf Kievitslaan, rechtsaf Ganzepad, linksaf Kiekendief, rechtsaf Houtsniplaan, linksaf Gruttoweg, rechtsaf Bergeendstraat, rechtsaf Reigerweg, linksaf Meeuwenlaan, linksaf Heereweg, rechtsaf Wagemakersweg, rechtsaf Achterweg en ten slotte de aankomst op de Kerkbrink.

Aan het einde van deze route krijgen alle kinderen natuurlijk weer een traktatie.

De afsluiting van dit evenement vindt plaats op de Kerkbrink waar nog een spectaculaire lasershow het witte Kerkje een volledig andere dimensie zal geven.

De organisatie is trots op de korpsen die zijn geboekt, trots op zijn vrijwilligers, trots op zijn sponsors en wenst allen een mooie droge avond waar genoten kan worden van al het spektakel, van de mooie tuinen en van de feestelijk uitgedoste kinderen.

Marsha Bakker
Meer berichten