De drie redacteuren Harry Burgering, Irene Oudes en Hélène Jonker-Buscher presenteren met trots het jubileumboek 100 jaar Berger Scholengemeenschap.
De drie redacteuren Harry Burgering, Irene Oudes en Hélène Jonker-Buscher presenteren met trots het jubileumboek 100 jaar Berger Scholengemeenschap. ((Foto: aangeleverd))

Jubileumboek 100 jaar BSG nu verkrijgbaar

BERGEN - De drie redacteuren Harry Burgering, Irene Oudes en Hélène Jonker-Buscher presenteren met trots het jubileumboek 100 jaar Berger Scholengemeenschap.

Het idee om een boek samen te stellen voor en over de 100-jarige BSG had Harry Burgering bij zijn afscheid van de school al bedacht. Vanaf maart dit jaar hebben oud collega's Irene Oudes en Hélène Jonker-Buscher hem terzijde gestaan bij de uitvoering van dit idee.

Harry Burgering: 'Het zoeken van schrijvers was lastig en vergde veel tijd. We hebben uit de vele oud-leerlingen en docenten een keuze gemaakt. Toen hebben we 50 mensen bereid gevonden hun herinneringen aan de Berger Scholengemeenschap op papier te zetten. Onze voorkeur ging vooral uit naar oud-leerlingen, maar ook docenten en anderen hebben hun steentje enthousiast bijgedragen. Onze vraag was steeds: wat heeft de BSG in jouw leven betekend en welk beeld heb jij bij de school?'

Hélène: 'We kunnen zeggen dat we een uniek resultaat hebben bereikt. Meer dan 50% van het boek bestaat uit afbeeldingen en ook de omslag laat het kunstzinnige karakter van de school zien. We zijn trots op het jubileumboek en bevelen het dan ook van harte aan'.

Het boek is deels gesponsord door oud-leerlingen, daarom kan de prijs beperkt blijven tot € 14,-. Het boek is verkrijgbaar bij de volgende boekhandels: Boekhandel Thomas en Eerste Bergensche Boekhandel in Bergen. Boekhandel Bruna Schoorl en boekhandel Dekker & Dekker in Egmond aan Zee. Ook is het boek verkrijgbaar bij Speciaalzaak Drieënhuizen, Stationsstraat Bergen en d'Allerleukste – Fashion by Denise, Karel de Grotelaan Bergen.

U kunt het boek ook online bestellen bij: helenejonker@gmail.com. Voor toezenden worden dan wel verzendkosten in rekening gebracht.

Marsha Bakker
Meer berichten