Blijven de schaatsen dit jaar in de kast...?
Blijven de schaatsen dit jaar in de kast...? ((Foto: Pexels.com))

Dit jaar géén Bergen on Ice

BERGEN - Het evenement Bergen on Ice gaat komende winter niet door. De organisatie heeft de overdekte ijsbaan op het terrein van de Ruïnekerk moeten afblazen vanwege een gebrek aan financiële middelen.

Aan sponsors was overigens geen gebrek, want zij brachten een prachtig bedrag bij elkaar voor de realisatie van de overdekte ijsbaan op het terrein van de Ruïnekerk. Helaas was het nét niet genoeg. Vanwege de tijdsdruk en het financiële risico is het besluit genomen om het evenement op te schorten naar volgend jaar. Maandagochtend 11 december werden de sponsors hier per brief over op de hoogte gesteld. Stichting Bergen on Ice is iedereen heel dankbaar voor de toegezegde sponsorbijdragen, het enthousiasme en de hulp op welke manier dan ook. Ook de vele vrijwilligers die zich al gemeld hebben worden bedankt voor hun enthousiasme. "Verder bedanken wij de gemeente Bergen, de Ruïnekerk, de Rotary en de bewoners. Eigenlijk gewoon iedereen die bereid was om zich samen met ons in te zetten om er een fantastisch winterfestijn van te maken", aldus Margreeth Anema namens de stichting. "We vinden het natuurlijk erg jammer dat we deze keuze hebben moeten maken, maar zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan."

De stichting laat het hoofd er niet bij hangen en zet in op een ijsbaan in de winter van 2020-2021. Eind januari is een vergadering belegd om een plan de campagne te maken voor volgend jaar. Hierin komt ruimte om de bewoners meer te betrekken bij de realisatie van de ijsbaan. Houd voor meer informatie de Facebookpagina, deze krant en www.bergenonice.nl in de gaten.

Meer berichten