Een kwarrige eik bij Bergen aan Zee.
Een kwarrige eik bij Bergen aan Zee. (Foto: IVN.)

Duin- en jutwandeling Bergen aan Zee

BERGEN AAN ZEE - De IVN gidsen nemen zondag 19 januari om 10.00 uur wandelliefhebbers mee naar mooie plekjes in de duinen bij Bergen aan Zee. Ze gaan jutten op het strand. De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee, waar in deze tijd van het jaar veel valt te ontdekken. Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen.

Op de terugweg over het strand wordt actief gejut naar haaieneieren, veen, bijzondere schelpen en flessenpost. Het is altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het weinig, maar het is altijd interessant. Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.

De totale lengte van de route is circa 4,5 km en wordt in een rustig tempo, met veel stops onderweg, gewandeld. Het advies is wel om wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden.
De start van de wandeling bij IVN Parnassiagebouw, Bergen aan Zee (na de rotonde bij Bergen aan Zee, rechtdoor en dan eerste weg links Paulineweg, daarna bordjes "IVN-Parnassia" volgen).

De hele excursie inclusief uitleg duurt circa twee uur. Neem PWN-duinkaart mee. Voor meer informatie kijk op: www.ivnnkl.nl. Deelname 2,50 euro, kinderen gratis.

Yvette van der Does
Meer berichten