Veel mensen met een handicap zijn graag met sporten bezig
Veel mensen met een handicap zijn graag met sporten bezig (Foto: Pexels.com)

'Normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig'

EGMOND AAN ZEE - Het twintigste Nederlands Kampioenschap Biljarten voor teams met VG-spelers - verstandelijk gehandicapten - wordt 8 en 9 februari gehouden in hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Alle Nederlandse Kampioenschappen en de voorwedstrijden voor VG-spelers worden georganiseerd door de Commissie VG-Biljarten, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond. Het doel van de Commissie VG-Biljarten is helder: "Het bevorderen en in stand houden van de biljartsport voor mensen met een verstandelijke beperking met als motto: normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig.''

Veel mensen met een handicap zijn graag met sporten bezig. Zij willen hun sport zo gewoon mogelijk beoefenen. Het is gebleken dat een verstandelijke beperking geen belemmering hoeft te zijn om te gaan biljarten. De biljartsport is goed voor het ontwikkelen van een goede concentratie, een fijne en grove motoriek. Biljarten houdt mensen in beweging en bevordert sociale contacten.

Jubileumweekend

Er spelen gedurende dit jubileumweekend tien biljartteams, bestaande uit tenminste vier spelers met een verstandelijke beperking, uit heel Nederland om het Nederlands Kampioenschap Biljarten voor Teams met VG-spelers Tijdens dit sportieve weekend is er onder meer zondagmiddag 9 februari een biljartdemonstratie artistiek (kunststoten) door de topspeler Jop de Jong (NK Masters Artistiek Ereklasse).

Gratis toegang

Het gehele weekend is iedereen welkom en de toegang is gratis. De volgende teams met VG-spelers strijden om het Nederlands Kampioenschap: De Reiger Team A (huidig Nederlands Kampioen), De Blokhut Pluryn Team A, De Reiger Team B, Goed Geplaatst Team A, 1 en nog 5 Team A, De Kleerkast Team A, Het Groene Laken Team A, Kempenhaege Team A, Het Groene Laken Team B en De Blokhut Pluryn Team B.

Meer informatie via Facebook.com/VGbiljarten, vgbiljarten op Instagram of vg-biljarten.nl.

Meer berichten