De expositie laat zien waar de branden waren en welke natuur verloren is gegaan.
De expositie laat zien waar de branden waren en welke natuur verloren is gegaan. ((Foto: B. Minkema ))

De Schoorlse Duinen tien jaar na de branden

SCHOORL - In de Zeedennenzaal van Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is een expositie te zien over de branden van 2009, 2010 en 2011 in de Schoorlse Duinen. De expositie laat zien waar de branden waren en welke natuur verloren is gegaan.

Ook is te zien welke werkzaamheden Staatsbosbeheer heeft uitgevoerd om het gebied weer te herstellen, zodat de bezoekers weer volop kunnen genieten van het duin. De roetroute is een wandelroute van vijf kilometer door het gebied dat in 2009 als eerste in brand stond. De sporen van de brand zijn nog steeds herkenbaar. Duidelijk te zien is hoe flexibel de natuur is.

Sommige planten en dieren komen nu juiste in groten getale voor door de brand. Bijvoorbeeld de brandplekpaddenstoel. De expositie is te zien tot en met eind maart en samengesteld voor vrijwilligers van het buitencentrum. De expositiezaal kan gesloten zijn indien deze voor activiteiten in gebruik is.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Meer berichten