Stap voor stap leren groenten verbouwen met Papa's Groentjepraatje

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

EGMOND - Al vanaf zijn 25e heeft Peter Lassooy een groentetuin. Toen de kinderen klein waren nam hij ze mee. Ze haalden water uit de sloot en hij probeerde ze een beetje liefde voor de natuur bij te brengen. Tevergeefs. De groene hel noemden ze het. Nooit hebben ze er iets mee gedaan.

Tot het coronavirus opdook. Zoon Paul belde zeer verontrust: 'pap, het wordt een ramp. Straks is er geen groente meer te koop of mogen we de deur niet meer uit. Ik wil mijn eigen groente gaan verbouwen, maar hoe ga ik dat doen?'. Tja, wilde hij zeggen, dan had je destijds maar op moeten letten. Maar nee, het leek hem toch beter om hem te helpen. Eerst maar eens inventariseren. Welke groente vind je lekker, hoeveel ruimte heb je, hoeveel kennis heb je? Pa begon enthousiast te vertellen over wisselteelt, compost maken, zaaien, uitdunnen, bemesting… 'Ho maar', riep z’n zoon, veel te ingewikkeld. 'Goed, dan gaan we het stap voor stap doen', was Peters antwoord. 'Elke dag een lesje dan heb je deze zomer een aantal smakelijke groenten.' Het idee was geboren. Een cursus moestuin voor in de achtertuin. Drie vierkante meter is genoeg.

Online workshop

Ontginnen, bemesten, zaaien, uitdunnen, gewasbescherming, composteren, oogsten en recepten. De workshop leidt je stap voor stap naar heerlijke groente uit eigen tuin. Vanaf 7 april neemt Peter Lassooy je elke dag mee op Papa's Groentepraatje.