Van den Beld opvolger Houtenbos als wethouder in gemeente Bergen

Algemeen
Van den Beld is de nieuwe wethouder in de gemeente Bergen.
Van den Beld is de nieuwe wethouder in de gemeente Bergen. (Foto: NH)

BERGEN - De VVD draagt Arend Jan van den Beld voor als wethouderskandidaat. De functie kwam vrij na het vertrek van wethouder Houtenbos. De fractie heeft naar eigen zeggen unaniem gekozen voor Van den Beld. Meis de Jongh wordt de nieuwe fractievoorzitter.

Van den Beld krijgt waarschijnlijk de portefeuille van Participatie/Democratische vernieuwing en Financiën. "Nieuwe (digitale) samenwerkingsvormen met de inwoners kunnen het bestuur helpen bij het verder ontwikkelen van onze dorpen. Iets wat juist in deze bijzondere tijd heel hard nodig is. Daarnaast wil ik graag een bijdrage leveren om onze dorpen zo goed mogelijk door de huidige crisis te loodsen." Van den Beld wordt in de gemeenteraad vermoedelijk opgevolgd door Jan Grondhout.

Meis De Jongh voelt zich vereerd het fractievoorzitterschap te mogen overnemen. "Ik zet de politieke lijn door. Dat betekent dat we hard doorwerken om de inwoners gehoord te laten worden en natuurlijk gaan we samen verder met de realisatie van
het coalitieakkoord en de focusagenda."

Bliksemcarrière

Fractievoorzitter De Jongh heeft in korte tijd een flitsende carrière opgebouwd bij de VVD. Ze stapte vorig jaar - na veel politiek getouwtrek - samen met raadslid Kees van Leijen over van Gemeentebelangen naar VVD.

Eind 2019 stapte Jan Houtenbos (VVD) op als wethouder, omdat de chemie tussen hem en de fractie zou ontbreken. Daarvoor stapten wethouders Michiel van den Busken, Frits Westerkamp en Yolan Koster ook al uit het college.

De coalitie en oppositie stonden lange tijd lijnrecht tegenover elkaar in de realisatie van diverse bouwprojecten in Bergen en Egmond.

(Bron: NH, nieuwspartner van Rodi Media)