Volle maanwandeling in Schoorlse Duinen

Algemeen
Ga met de gidsen van Staatsbosbeheer en Metius mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan
Ga met de gidsen van Staatsbosbeheer en Metius mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan (Foto: Pexels.com)

SCHOORL - Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Staatsbosbeheer maakt het maandag 3 augustus en diverse data verder in het jaar samen met Metius, de Alkmaarse Weer- en Sterrenkundige Vereniging, mogelijk om dit mystieke moment in de Schoorlse Duinen te beleven.

Ga met de gidsen van Staatsbosbeheer en Metius mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan. Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte duinen. Op het uitkijkpunt bij Catrijp zijn de ondergaande zon en de maan samen te zien. Hier vertelt de gids van Metius meer over de maan. Honden zijn tijdens deze wandeling niet toegestaan. We gaan het hoge duin beklimmen. Daarmee is de wandeling niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

De volle maanwandeling wordt maandelijks georganiseerd, duurt twee uur en start bij Buitencentrum Schoorlse Duinen aan Oorsprongweg 1. De kosten zijn € 8,50 per persoon. Kinderen vanaf zeven jaar mogen mee. Aanmelden kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/vollemaanschoorl