Poëzie in de Branding

Algemeen
Poëzie in de Branding.
Poëzie in de Branding. Foto:aangeleverd

BERGEN AAN ZEE - Vanaf woensdag 16 september staan er weer borden met korte gedichten aan de vloedlijn in Bergen aan Zee tussen de hoofd afgang en de midden afgang bij Villa Horizon. Dankzij sponsoren is dit al de negentiende keer. Meestal vindt het evenement plaats in mei. Door de bekende omstandigheden moest het dit jaar uitgesteld worden.

De schrijvers van de gedichten zijn van alle leeftijden. Iedereen kan jaarlijks een bijdrage leveren met een Inzending. Dat moet dan wel met inachtneming van een jaarthema rond de zee. Dit keer was dat een wat abstractere: Noord-Zuid-Verbinding. De organisatoren hoopten op verrassende invalshoeken en dat is inderdaad gelukt. Al hadden ze niet voorzien dat dit in het licht van corona nog een extra dimensie zou krijgen. De selectiecommissie heeft zich niet door dit gegeven laten leiden, maar zoals altijd, gekeken naar originaliteit. We hopen dat mensen de komende weken met extra plezier een strandwandeling maken.

De opening door de wethouder van o.a. cultuur Antoine Tromp heeft, in deze tijden vanzelfsprekend, in besloten kring plaatsgevonden met genodigden en de uiteindelijke deelnemers. Volgend jaar gaat de organisatie weer voor een inspirerende versie in mei. Wellicht dat dan ook de start weer openbaar kan en blijft de poëzie naast een troost bij mindere tijden een genoegen voor de geest.