Daan en Steef gaan weer ploggen!

Algemeen
Daan bij de beach clean up van 2020.
Daan bij de beach clean up van 2020. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Daan Strang uit Schoorl en Steef de Ruijter gaan ook dit jaar weer ploggen op de Nederlandse stranden. Daan is hier in 2020 mee begonnen om aandacht te trekken voor het schoon houden van de Nederlandse stranden. Het eerste weekend in mei beginnen zij met een warm up editie. Drie weekenden lang lopen zij in zes etappes om de stranden schoon te maken.

Help Daan en Steef ploggen op 1 & 2 Mei, 15 & 16 Mei en 29 & 30 mei

De warming up

De warming up is het voorspel van de langere etappes die dit tweetal deze zomer zal gaan lopen. Zij beginnen de warming up op zaterdag 1 mei op het strand aan Egmond aan zij. Samen met een groep vrijwilligers die zich al bij hen heeft aangemeld lopen zij die dag naar Hagen.

De volgende dag lopen zij van de strandtent Aloha in Wijk aan Zee naar Zoomers in Castricum. Hier zullen zij alle afval in Catfish, het grote kunstwerk in de vorm van een vis, dat hier staat om er voor te zorgen dat strandgangers hun afval niet op het strand achterlaten, te gooien. Dit wordt een speciaal moment voor bedenker Suzanne Buis en de makers Berend Wijers, Fred Boon en Marina Pronk (samen CAKtwo). Catfish verhuist de week erop, op 11 mei, namelijk naar IJmuiden. Op dezelfde dag zullen Daan, Steef en de vrijwilligers vanaf de nieuwe plek van Catfish lopen naar Zandvoort. 16 mei lopen ze van Noordwijk naar Katwijk en het laatste weekend in mei lopen ze samen met natuurmonumenten van Ouddorp naar Kwadehoek om de volgende dag te eindigen in Cadzand.

De beach clean up tour

Nadat de warming up is afgerond zullen Daan en Steed de echte beach clean up tour beginnen. Van 22 juli tot en met 1 augustus zal het tweetal de hele Nederlandse kust ploggend afgaan. Daan begint op 22 juli in Den Helder en zal Steef tegemoet lopen die de 11 daagse actie op 22 juli in Cadzand begint. Zij zullen elkaar op 1 augustus treffen op het strand in Scheveningen.

Tekst gaat verder onder foto


Doe jij ‘t ook? - (aangeleverd)

Dit jaar als duo

Daan en Steef doen dit niet voor het eerst. In 2019 liep Steef al de hele Nederlandse kust af en daarmee is zij de enige vrouw die dit alleen deed. In 2020 deed Daan dit als enige man in Nederland. Hij introduceerde toen ook de nieuwe trend Plogging met zijn eigen product de PlogSack! Dit jaar gaan zij samen ons land weer een beetje mooier maken.

Maak een verschil

Het duo is met ploggen begonnen omdat zij hier blij van worden. “Het is onze manier om de wereld een klein beetje mooier te maken.” zegt Daan in een interview met het Bergens Nieuwsblad. “Daarnaast is bewustwording creëren rondom thema’s als plastic, afval en oceaanplastic een belangrijk doel. Wij denken dat een positieve ervaring zoals ploggen op het strand ervoor zorgt dat mensen geactiveerd worden om andere keuzes te maken in het dagelijks leven. #maakeenminiverschil! Samen maken we de wereld een klein beetje mooier. Met genoeg mensen worden al deze miniverschillen uiteindelijk een MEGAverschil!”

Help ploggen

Daan en Steef nodigen iedereen uit om hen te komen helpen. Dit kan tijdens een van hun etappes op het strand, maar zij moedigen iedereen ook aan om zelf op pad te gaan, want zwerfafval vind je overal! Ga bijvoorbeeld eens ploggen op je sportclub, langs de berm van de weg, in stadsparken, of simpelweg in de bosjes van een parkeerplaats of industrieterrein.

Steef doet’ t! en Daan doet ‘t! Doe jij ‘t ook?

“Tijdens de etappes houden wij rekening met de COVID richtlijnen van het RIVM: Wij houden afstand en dragen een mondkapje wanneer nodig. Samen op naar een schoon land en een schoon strand!

Kom ook in actie

Dit is geen event maar een actie en jij kan ook in actie komen! Wij lopen voor het goede doel! Daarom kun je doneren. Alle donaties gaan dit jaar naar het WWF, en daarmee steunen wij onder andere de WWF projecten die werken aan een plastic-vrije zee!

Donatie voor een plastic vrije zee kunnen gedaan worden op www.kominactie.wnf.nl/team/bcut2021. Wil jij Steef en Daan supporten of sponsoren? Dat kan! Neem daarvoor ajb even contact op met Daan via info@plogsack.com of met Steef via Natuurlijkmetsteef@outlook.com

Tekst gaat verder onder foto


Bijschrift - Credit

Voor elke donatie en partnership doen zij graag wat terug. “Alle ideeën zijn welkom” zegt Daan. “Afgelopen jaar waren er bedrijven en instellingen die als bedrijfsuitje meeliepen. Heel veel partners gaven én kregen social media aandacht en zetten hun marketing open voor deze actie. Ook dit jaar zien wij ernaar uit met zoveel mogelijk partners samen te werken, dus meld je aan. Alle hulp is welkom!”

Meer informatie

Voor meer info over ons ga naar: www.plogsack.com, www.natuurlijkmetsteef.nl en www.targetearth.nl of bezoek hun social media op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIN: @PlogSack en @NATUURlijkmetsteef.

Catsfish.
Steef tijdens een van haar beach clean ups!
Afbeelding
Afbeelding