Reis door de tijd in Huys Egmont

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HEOF - Sinds vorige week donderdag is het mogelijk om in de binnentuin van Huys Egmont een echte reis door de tijd te maken. Hiervoor is onlangs een pad van bedrukte tegels aangelegd. De tijdreis is niet alleen voor volwassenen leuk, ook voor kinderen is het een aanrader: Het pad is namelijk tevens een ganzenbordspel.

Naar een idee van Stichting Historisch Egmond is door de firma De Waard Bestratingen een pad door de tuin van het onlangs geopende Huys Egmont gelegd. In dit pad liggen nu 26 prachtige bedrukte tegels, waarop hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis van Egmond en met name het Slotkwartier staan afgebeeld. Door het pad te volgen vanaf het begin, ‘het verleden’, loopt de bezoeker door de tijd, om uiteindelijk in het heden te eindigen.

Ook voor gezinnen met kinderen is dit een erg leuke bezigheid. Op iedere tegel staat namelijk een QR-code. Als je die met een smartphone scant, hoor je het bijbehorende verhaal. Dit wordt verteld door Oel, de hofnar uit de kinderboekjes over de avonturen van Tommy en Anouk. Bovendien zit in de tijdlijn een spelelement verwerkt. Het pad is namelijk meteen een groot ganzenbordspel. Wie reist het snelst door de tijd en komt als eerste bij het eindpunt aan?

De tuin met het tegelpad zijn gratis te bezoeken. Huys Egmont is iedere dag (behalve maandag) geopend van 10.00u tot 16.00u en bevindt zich tegenover de fundamenten van het Slot op den Hoef, aan de Slotweg te Egmond aan den Hoef.

Afbeelding
Afbeelding