Winkelen in het museum kan wel weer

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

BERGEN- Doorstroomlocaties, wie kende twee jaar geleden dat woord? Nu staan musea te boek als doorstroomlocaties, net als pretparken of grote meubelzaken. Soms in de afgelopen jaren konden alle soorten doorstroomlocaties even open zijn, soms de ene soort wel en de andere niet.

door: Ed Bausch

Musea behoren ook nog eens tot de culturele sector en die lijkt van alles wel het meest langdurig op slot te moeten zitten deze jaren. Maar…musea hebben ook winkels. Meestal kom je er aan het eind van de ronde in terecht. In museum Kranenburgh is in de winkel juist de start van je route. Misschien pakt dat nu goed uit want sinds woensdag is de winkel van het museum weer open. In de museumwinkel zit ook de Kunstuitleen. “Alles vlak bij de entree, dus je hoeft niet het hele museum door.”

Even kunstsfeer proeven

Angelika Bisseling van Kranenburgh is blij dat dit dan weer kan. “We willen zo graag weer bezoekers ontvangen, maar we volgen natuurlijk de richtlijnen. We hebben wel overwogen of we woensdag mee zouden doen aan de landelijke actie ‘Gym in het museum’, maar we hebben net een expositie, ‘The Roaring Twenties’ met veel dingen op de vloer. En we staan op één lijn met de gemeente, we begrijpen de dilemma’s van burgemeesters heel goed. De winkel kan nu wel open, alles volgens de gangbare regels met de coronacheck en mondkapjes. In de winkel kun je toch even iets ervaren van de begeestering van kunst, in de vorm van boeken en kleine voorwerpen. En je kunt terecht in onze Kunstuitleen. Voor wie dit toch nog een heel avontuur is: het museum heeft ook een webshop. Wie weet komt er volgende week een verlossend woord en kunnen de deuren in het hele museum weer wijd open. Iedereen snakt daarnaar, zeker ook onze nieuwe directie.” 

Open zonder entreebewijs van woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Kijk, ook voor de komende exposities en activiteiten, op www.kranenburgh.nl.

Afbeelding