Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef.
Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef. ((Foto: (Archieffoto RM)))

Catalaanse kunst in museumhoeve Overslot

EGMOND AAN DEN HOEF - Collectioneur Jan van Trigt opende zaterdag 3 augustus zijn expositie met de titel 'De Catalanen komen'. ¶

Er is grafisch werk te zien van de grote vier Catalaanse kunstenaars, Picasso, Miro, Dali en Tapies. Lithografieën afgedrukt op speciaal papier en in beperkte oplages uitgebracht, bedoeld voor verzamelaars en liefhebbers om te bewaren of in te lijsten en moeten vooral niet worden verward met posters. Veel van de afdrukken werden speciaal gemaakt in opdracht van de invloedrijke Galerie Maeght met filialen in Parijs en Barcelona.

Happy Accidents

Zondag 4 augustus spelen de Happy Accidents met een grommende gitaar, frivool scheurende mondharmonica, doorleefde stem en stuwende drums, hun Raw-Rhythm, Boogie & Blues op het kleine kunstpodium met de grote akoestiek Swingende songs die zowel stevig, rauw als breekbaar zijn en diverse wendingen hebben ondanks het beperkte instrumentarium met veel enthousiasme gebracht door Eus v.d. Nieuwendijk op gitaar en zang, Jef Oudejans op mondorgel en Mike de Ruiter op trommels. Aanvang 16.00 uur, de entree is vrij maar er wordt wel om een vrijwillige bijdrage gevraagd ten bate van de muzikanten. Kom op tijd want vol is vol.

Museumhoeve Overslot is te vinden aan de Slotweg 42 in het historische hart van Egmond aan den Hoef en is ieder weekend vrij te bezoeken vanaf 14.00 uur.

Meer berichten