Honderden bezoekers maken Benefietconcert tot een succes - Organisatie kijkt terug op een fantastische avond
  Nieuws

De prijzenkast voor de verloting was barstensvol met fraaie prijzen. (Foto's aangeleverd).
De prijzenkast voor de verloting was barstensvol met fraaie prijzen. (Foto's aangeleverd). (rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE – Het Benefietconcert, dat afgelopen zaterdag in sporthal de Watertoren werd gehouden, is een doorslaand succes geworden. ‘’Wij hadden had op voorhand geen enkel idee hoeveel geld de benefietavond zou opleveren, maar na de tweede schatting staat de teller al rond de 18.000 euro,’’ zegt Peter Wijn, een van de organisatoren. ‘’Dit is echt boven verwachting.’’ De enorme voorbereiding heeft de organisatie dus geen wind eieren gelegd.

De verwoestende restaurantbrand in Egmond aan Zee, op 16 augustus heeft de bevolking wakker geschud en al vanaf het eerste moment werden plannen gesmeed om de gedupeerde eigenaars van restaurant De Klok en het naast geleden pand van de familie Bes uit de brand te helpen. Opmerkelijk was de actie van de elfjarige Liv, die geld ophaalde met de verkoop van haar zelfgemaakte armbandjes. De lege flessenactie van een basisschool. En de individuele actie van Juna Breuer, de zus van Jules, een van de eigenaren van restaurant De Klok. Zij heeft al ongeveer 25.000 euro bij elkaar gesprokkeld en samen met de opbrengst van de benefietavond kunnen de gedupeerden misschien wel op een halve ton rekenen. Geld dat zeker nodig is, omdat de verzekering niet alle schade zal vergoeden. Werkelijk een ongelofelijk resultaat, waar iedereen nog lang over na zal praten.

Feeststemming

Vanaf de eerste minuut zat de feeststemming er al bij de meer dan vijfhonderd toeschouwers. Gezien de aanwezigheid van de vele vaten bier, stroomde het gerstenat rijkelijk. De verloting, met een lading aan fraaie prijzen, verliep opmerkelijk goed en ook aan de buitenkant van de sporthal deed een Amerikaanse hotdog verkoper goede zaken. Binnen steeg de temperatuur met het uur. Bij de entree werden de bezoekers ontvangen met accordeonmuziek van Ab Glas en Gerrit Gravemaker. Eenmaal binnen in de feestzaal was het aan de dames Margreet en To om het publiek met hun optreden in de juist sfeer te komen. Naast optredens van de Zaalneelden, Addy Glas en Skarrebekke, gingen de beentjes van de vloer met de muziek van de bands So Be It, Rits Rats en Memphis, met tussendoor optredens van dj’s Timber en Ties.
Bediening

De uitbaters van restaurant De Klok waren natuurlijk van de partij en zagen van dichtbij hoeveel steun zij al in de afgelopen maanden hebben ontvangen, met als hoogtepunt de benefietavond. Als dank was het personeel van De Klok de hele avond behulpzaam in de bediening. Een van de organisatoren, Peter Wijn, kijkt ook terug op een fantastische avond met vele hoogtepunten. ‘’Je ziet toch de saamhorigheid van de Egmonders. We hebben zo ongelofelijk veel steun gekregen van iedereen. Niet alleen uit de Egmonden, maar ook steun van ondernemers uit Alkmaar, Nieuw Vennip, Heiloo, Bergen en zelfs uit Belgie. En dan te bedenken dat het idee om iets te doen ontstond op een familie bijeenkomst. Ook een dikke pluim voor de gemeente die met een enorme snelheid de vergunning in orde heeft gebracht. En de positieve reacties van de gedupeerde families. Zij w aren echt onder de indruk van wat er allemaal plaats vond. Het is allemaal op z’n Derps geregeld en dat is goed uitgepakt. Het was echt hartverwarmend.’’ Hoeveel de benefietavond officieel heeft opgebracht zal later bekend worden. Ook Dick Ranzijn van Rodi Media was na afloop dik tevreden. ''Het was een fantastische avond. Een geweldige sfeer en wat heel belangrijk is een grote opkomst van toeschouwers en een geweldige opbrengst.''

Meer berichten