Nog oude maar draagbare schoenen over? Lever ze in voor het goede doel.
Nog oude maar draagbare schoenen over? Lever ze in voor het goede doel. ((Foto: ROOS KALLE))

Tweede kans voor mooie stappers

REGIO - In de tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils, de ReShare Stores, kan men herdraagbare schoenen doneren. Door de inzamelactie hoopt het Leger des Heils meer mensen te voorzien van betaalbare 'nieuwe' schoenen. De ReShare Store in Alkmaar is te vinden aan de Achterstraat 36.

In de ReBox, die in de winkel staat, kunnen klanten altijd al kleding en schoenen doneren. Helaas zitten daar vaak niet genoeg herdraagbare schoenen tussen. Met als gevolg dat klanten die op zoek zijn naar een nieuw paar schoenen voor een kleine prijs, niet altijd slagen. Dat is jammer, vindt Joanne Havenaar, Floormanager van de ReShare Store in Alkmaar. "Wij willen graag een mooi winkelaanbod neerzetten voor mensen met een smalle beurs, maar ook voor mensen die een alternatief zoeken voor fast fashion. Daarom doen we een oproep om de schoenen in te leveren die ongebruikt bij je in de kast staan. Iemand anders is er vast heel blij mee!" Bezoekers die hun herdraagbare schoenen inleveren, doen een belangrijke bijdrage aan het milieu. Tweedehands kopen bespaart niet alleen nieuwe grondstoffen en gifstoffen, ook wordt de CO2-uitstoot door transport beperkt. Mooi meegenomen: als je een herdraagbaar paar schoenen inlevert in de ReShare Store, ontvang je vijftig procent korting op een artikel naar keuze. De actieperiode loopt van 19 maart tot en met 20 april.

ReShare Store

De ReShare Store is een fijne, overzichtelijke kledingwinkel van het Leger des Heils met mooie, tweedehands en vintage kleding voor een kleine prijs. De winkel biedt bezoekers een fijne winkelervaring door de frisse en moderne inrichting. De opbrengst komt volledig ten goede aan projecten van het Leger des Heils, bijvoorbeeld de opvang van tienermoeders of jeugdzorg.

Meer berichten