(Foto: Persfoto)

Avond met Brussel en Valter

  Cultuur

BERGEN - Joris Brussel is sinds 2017 stadsdichter van Alkmaar. Maandag 18 maart komt hij naar de Ruïnekerk om voor te dragen uit zijn werk, in samenspel met pianist Robert Valter, en om te vertellen over de thema's van zijn dicht- en verhalenbundels.

Joris Brussel hoort bij de opkomende jonge lichting Nederlandse dichters. Als stadsdichter van Alkmaar geeft hij bijzondere gebeurtenissen op een poëtische manier bekendheid. Op 3FM had hij de poëzierubriek 'Dicht in de duisternis' en met zijn rubriek 'Brussels blik' is hij zaterdagcolumnist van het Noord-Hollands Dagblad. Brussel deelde dichtpodia met onder anderen Joost Zwagerman, Bart Chabot, Tjitske Jansen, Ingmar Heytze en Menno Wigman. In de Ruïnekerk leest hij voor en gaat hierover met plezier het gesprek aan met de toehoorders.

Pianist Robert Valter begeleidt Brussel bij zijn voordracht. Hier in de regio heeft hij eigenlijk geen verdere introductie nodig. Valter is meester in samenspel met andere musici; de combinatie met gedichten pakt ongetwijfeld ook heel boeiend uit.

De avond in de Ruïnekerk begint om 20.00 uur en is gratis te bezoeken.

Meer berichten