Finding Your Feet in Cinebergen

  Nieuws
Finding Your Feet. (Foto: aangeleverd)
Finding Your Feet. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

Deze week bij Cinebergen de top documentaire So Help Me God over de excentrieke, uiterst kleurrijke onderzoeksrechter Anne Gruwez, een vrouw om nooit te vergeten. In het tragikomische Finding Your Feet, met een heerlijke Britse sterrencast, besluit ‘Lady’ Sandra Abbott bij haar vrijgevochten zus in te trekken. In Der Hauptmann vindt een van desertie verdachte soldaat het uniform van een nazi-officier. Hij weet daar niet alleen mee te ontsnappen, maar neemt tegelijkertijd de gedaante van zijn achtervolgers aan. Het alom bejubelde regiedebuut van Greta Gerwig, Lady Bird gaat over een bijdehand buitenbeentje dat ervan droomt haar saaie milieu te verlaten en in New York te gaan studeren. Tenslotte i.h.k.v. Annie MG Schmidts verjaardag de schitterende familieklassieker Minoes over poes Minoes die er plots uitziet als een charmante jonge dame, en nogmaals de warme, fantasierijke animatiefilm Rikkie de Ooievaar.
So Help Me God (do 17 - 20:00)
Anne Gruwez neemt geen blad voor de mond, crosst door Brussel in een blauwe deux-chevaux en beschermt zich tegen de zon met een roze parasol. Het is moeilijk voor te stellen dat deze expressieve dame een bloedserieuze onderzoeksrechter is. De filmmakers hebben met Gruwez goud in handen. Op de eerste plaats is de dame in kwestie een excentrieke persoonlijkheid waar je direct van gaat houden. Op de tweede plaats biedt deze documentaire een unieke kijkje achter de schermen van de Brusselse misdaadbestrijding. Kortom, So Help Me God is een filmpareltje om niet te missen.
Finding Your Feet (vr 18 - 14:30 | zo 20 - 11:00 | ma 21 - 20:00 | di 22 - 20:00)
Geen humor zo sterk als de Britse. Zo ook weer in de tragikomedie Finding Your Feet. De deftige ‘Lady’ Sandra Abbott fantaseert al zo’n 35 jaar over het pensioen van haar en haar man, maar dan ontdekt ze dat haar man al jaren vreemd gaat met haar beste vriendin. Gedwongen een andere verblijfplaats te vinden, belandt ze op de stoep van haar oudere zus Bif. Maar Bif is alles wat Sandra niet is: joviaal, vrijgevochten én een mannenverslinder. Wanneer Sandra in aanraking komt met Bifs excentrieke vriendengroep, blijkt dat de scheiding wellicht precies is wat ze nodig had.
Der Hauptmann (vr 18 - 20:00 | za 19 - 16:30)
Een uniform maakt een wereld van verschil. Willi Herold, een wanhopige Duitse soldaat die ervan verdacht wordt een deserteur te zijn, verandert tijdens de nadagen van WOII in een koele manipulator nadat hij in een verlaten auto het uniform van een nazi-officier heeft gevonden. Hij doet zich voor als gezant van Hitler en draait vervolgens soldaten, officieren en nazi-partijbonzen, en uiteindelijk zichzelf een rad voor ogen. Zo treft Der Hauptmann niet alleen de psychologische kern van nazi-Duitsland, maar illustreert de film bovendien de eeuwige schroom van zovele mensen tegenover iemand met een hogere rang of een uniform.
Lady Bird (za 19 - 20:30 | zo 20 - 20:00 | wo 23 - 20:00)
Het kleurrijke Lady Bird sleepte dankzij haar geestige dialogen, warme personages en fantastische acteurs terecht twee Golden Globes en vijf Oscarnominaties in de wacht. Anno 2002, de periode tussen 9/11 en de financiële crisis van 2008. De 17-jarige Christine “Lady Bird” McPherson is een bijdehand buitenbeentje dat ervan droomt haar saaie milieu te verlaten en in New York te gaan studeren, maar dat keurt haar moeder af. Terwijl de sterke persoonlijkheden van beide dames onophoudelijk botsen, blijken ze uiteindelijk meer op elkaar te lijken dan ze ooit hadden willen toegeven.
Minoes (Jeugd - NL) i.h.k.v. Annie MG Schmidt verjaardag (zo 20 - 15:30)
Prachtverfilming van het klassieke verhaal van Annie MG Schmidt over poes Minoes die er plots uitziet als een charmante jonge dame. Om de verjaardag van Annie MG Schmidt te vieren, hebben we op onze website de speciale Minoes kleurplaat. Kom deze voorafgaand aan de voorstelling gezellig inkleuren en krijg een gratis glaasje limonade!
Rikkie de Ooievaar (Jeugd - NL) (ma 21 - 14:30)
Rikkie, een musje, belandt per ongeluk in het nest van een ooievaarsfamilie. Wat te doen?
Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen (NH); www.cinebergen.nl.

Meer berichten