Pop-up Studio C tijdens Kunst10daagse

  Nieuws
 Studio C in de Rabobank Bergen. (Foto: aangeleverd)
Studio C in de Rabobank Bergen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN - Kranenburghs educatief atelier Studio C opende zaterdag 20 oktober voor de tweede keer tijdens de Kunst10daagse een pop-up tentoonstelling in de Rabobank in Bergen. Dit jaar werkt het Studio C-team samen met leerlingen van de Bergense Adriaan Roland Holstschool.
De pop-up weerspiegelt wat er tijdens de beeldende vakken van de vrije school gebeurt en gemaakt wordt. Deelnemers zijn leerlingen uit de 9e tot en met de 12e klas (3 tot en met 6 vmbo, havo, vwo, red.). Tijdens de Kunst10daagse organiseert Studio C donderdag 25 en zondag 28 oktober zijn populaire kinderworkshops van 13.30 tot 15.00 uur in de pop-up, deze keer gratis.
Museum Kranenburgh heeft samen met de docenten beeldende vakken van de Adriaan Roland Holstschool een selectie gemaakt uit de kunst die door leerlingen is gemaakt. Het werk is heel divers en van 2D tot 3D: draagbare sculpturen, wandkleden, collages gebaseerd op gedichten, kleding, film, en meer. Er wordt gewerkt met experimentele materialen, zoals epoxy, graffiti en lijmpatronen naast bijvoorbeeld textiel en verf. Een deel van de tentoongestelde werken is speciaal voor de pop-up gemaakt.
Studio C organiseert onder meer wekelijkse workshops voor kinderen en hun familie. Tijdens de pop-up verhuist het zijn grote rode werktafel naar de Rabobank waarmee de ruimte wordt omgetoverd tot kunstenaarsatelier. Kinderen kunnen hun kunstwerken meteen tentoonstellen op de prikwanden in de raampartijen.Om ook het publiek van de Kunst10daagse aan te sporen een kijkje te nemen en zelf aan de slag te gaan met kunst, wordt de gevel van de Rabobank tijdelijk een heuse Rabo #kunstmuur. Deze wordt tijdens de gratis workshops samen met de deelnemende kinderen beschilderd door team Studio C, deze keer versterkt door middelbare scholieren van de Berger Scholengemeenschap. Wanneer ook het publiek de verfkwast ter hand neemt, wordt de Rabo #kunstmuur van iedereen. Reserveren voor de kinderworkshops kan via www.kranenburgh.nl/te-doen of 072 5898927.

Meer berichten