Nederland Leest over voeding

  Nieuws

BERGEN - Nederland Leest gaat dit jaar over voeding. Tijdens Nederland Leest van 1 tot en met 30 november, worden interessante lezingen en bijeenkomsten georganiseerd met als thema voeding. Kom naar de bibliotheek, bezoek een activiteit of word lid en je krijgt het boek Je bent wat je leest cadeau. Een heerlijk geschenk vol sappige verhalen.
Culinair Historica, Christianne Muusers, geeft op donderdag 22 november, 20.00 uur, in de bibliotheek in Bergen, een lezing over eten. Eten bij arme mensen en bij rijke mensen in de Middeleeuwen en de achttiende eeuw. Arm en rijk in de keuken is een groot verschil. Aan de hand van menu’s geeft Christianne ons een indruk van de verschillen tussen arm en rijk. Aan het einde van de lezing kun je proeven van twee ‘arme’ en twee ‘rijke’ gerechten en een beetje wijn. De toegang is € 6,- (voor bibliotheekleden € 5,-.

De wereld en eten

Peter Schuurman en Marina Numan verzorgen op donderdag 29 november, 10.00 uur, in de bibliotheek in Bergen, een lezing over goed en lekker eten met respect voor de aarde. Marina Numan is schrijfster van het boek Het Wereld Dieet, het éérste dieet voor de wereld. Peter Schuurman werkt bij de biologische winkel Odin. Peter en Marina willen ons bewust maken van de keuzes die wij maken bij de dagelijkse boodschappen. Er is ook een kleine proeverij. De toegang is € 5,-.
Reserveren: Het complete overzicht met locaties, activiteiten, data, tijden en toegangsprijzen vind je op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.

Meer berichten