PCC-leerlingen op Snowcamp in Oostenrijk

  Nieuws

REGIO - Voor vele tientallen sportklasleerlingen uit de brugklassen op PCC Heiloo en PCC Bergen stijgt de spanning. Eind januari vertrekken ze naar Oostenrijk voor het Snowcamp!

Pien Borst (12 jaar, Heiloo) zit in de sportklas van PCC Heiloo: “De skiclinic is de voorbereiding van ons Snowcamp in januari. Daar heb ik heel veel zin in! Ik hoop dat ik technisch beter leer skiën. En natuurlijk mooier, dus met mijn benen parallel. Dat moet ik nog wel even oefenen!” Omringd door klasgenoten voegt ze toe: “We gaan met alle meiden van de klas op één kamer. Dat wordt vast heel gezellig!”
Voetballer Yoeri van der Velden (12 jaar, Heiloo) trekt speciaal voor de clinic een warme jas aan en zijn nieuwe handschoenen, waar het prijskaartje nog aanhangt: “Dit is de tweede skiles. Ik had het nog niet eerder gedaan, maar het gaat al best goed! Ik heb voor PCC Heiloo gekozen vanwege de sportklas. We gaan lekker lol maken tijdens het Snowcamp én natuurlijk heel goed leren skiën!”
Janine Terpstra (12 jaar, Alkmaar) die later misschien sportlerares wil worden, is helemaal op haar plek in de sportklas van PCC Bergen: “De clinic klimmen vond ik top, omdat we een wedstrijd deden tegen leerlingen van andere scholen. Ik had nog nooit gesnowboard, maar ik hoop dat ik het op Snowcamp net zo goed leer als mijn klasgenoten die het al langer doen!”
Loek van den Berg (12 jaar, Warmenhuizen) vindt het fijn dat hij op PCC Bergen bijna elke dag sportles krijgt: “De clinics van sporten die ik nog niet ken, vind ik het leukst. Ik ben benieuwd welke we nog krijgen dit jaar. Snowboarden kon ik al een beetje, maar ik wil nog werken aan mijn bochten.”
PCC Heiloo en PCC Bergen zijn de onderbouwvestigingen van het Petrus Canisius College. Beide scholen hebben een aantal bijzondere mogelijkheden, waarvan de sportklas de meest in het oog springende is. De scholen zijn aangesloten bij de Nederlandse SportAccentScholen en dat betekent voor de leerlingen van de sportklas wekelijks vijf extra sporturen. Daarnaast volgen ze allerlei clinics, zoals boksen, klimmen, trampolinespringen en baanwielrennen.
De maanden december en januari staan in kader skiën en snowboarden ter voorbereiding op de reis naar Maria Alm in Oostenrijk. Op 22 januari vertrekken ruim 50 leerlingen van PCC Bergen, op 29 januari is het de beurt aan de bijna 100 sportklassers van PCC Heiloo. De overwegend twaalfjarigen zijn vaak voor het eerst weg zonder hun ouders en werken overdag hard aan hun techniek in de sneeuw. De gezellige avonden worden gevuld met samen spelletjes doen of een keer lekker bobsleeën. De leerlingen kunnen niet wachten totdat het zover is, want het Snowcamp is het absolute hoogtepunt van het schooljaar.
Leerling van groep 8 en hun ouders zijn hartelijk welkom tijdens het Open Huis op dinsdag 14 februari (PCC Bergen) en woensdag 15 februari (PCC Heiloo) van 18.30-21.00 uur). De Ouderinformatieavonden zijn op maandag 16 januari (PCC Bergen) en dinsdag 17 januari (PCC Heiloo). Inloop vanaf 19.15 uur.

Meer berichten