Burgemeester Rehwinkel leest peuters voor in de bibliotheek

Algemeen
Burgemeester Peter Rehwinkel leest voor uit het prenteboek 'Maar eerst ving ik een monster'.
Burgemeester Peter Rehwinkel leest voor uit het prenteboek 'Maar eerst ving ik een monster'. (Foto: AG Heeremans Photography)

HEERHUGOWAARD - Voorlezen is ontzettend leuk en knus, het prikkelt de nieuwsgierigheid en verrijkt de fantasie van kinderen. Wat is het dan bijzonder om voorgelezen te worden door de burgemeester of wethouder! Woensdagochtend 26 januari hingen de jongste bezoekers in de bibliotheek in Heerhugowaard aan de lippen van de kersverse burgemeester Peter Rehwinkel van Dijk en Waard. Hij las voor uit ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp, prentenboek van het jaar, als aftrap van de Nationale Voorleesdagen.

De burgemeester deed dat op interactieve wijze door vragen te stellen aan de kinderen en ‘moeilijke’ woorden uit te leggen. De kinderen deden dapper mee. Na afloop kregen de kinderen een monsterknuffeltje mee naar huis en een sticker die ze zelf kunnen inkleuren om op een flesje ‘monsterspray’ te plakken waarmee thuis ook monsters weggejaagd kunnen worden. Burgemeester Rehwinkel wees ook op het belang van voorlezen. ‘Het is belangrijk dat vaders en moeders voorlezen, want dat is goed voor de taalontwikkeling en het uitbreiden van de woordenschat”, aldus de burgemeester.

Nationale Voorleesdagen

Woensdag 26 januari is de negentiende editie van De Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt in de bibliotheek het voorlezen gepromoot aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.bknw.nl.