Haarlem Jazz ook definitief van de baan

Uitgaan
Eerdere editie van Haarlem Jazz op de Grote Markt.
Eerdere editie van Haarlem Jazz op de Grote Markt. (Foto: Froukje Wilming)

HAARLEM - Nadat onder meer Haarlem Culinair en het Veerplas Festival al werden geschrapt, is nu ook Haarlem Jazz & More definitief van de baan als gevolg van het toenemende aantal coronabesmettingen in ons land. Dat laat de organisatie aan Rodi Haarlem/het Haarlems Nieuwsblad weten.

Door de nieuwe coronamaatregelen zijn de regels voor onder meer evenementen aangescherpt. Zo werden Haarlem Culinair en het Veerplas Festival al eerder gecanceld, en nu gaat dus ook Haarlem Jazz & More definitief niet door

‘Groot dilemma’

“Het was een groot dilemma”, vertelt organisator van Haarlem Jazz & More Martijn Bevelander, hoorbaar gefrustreerd. “We willen vreugde en plezier voor alle Haarlemmers, maar de stad gaat ons tegelijkertijd ook zo aan het hart dat we het ons niet kunnen en willen permitteren de nieuwe coronabrandhaard te worden.”

‘Einde van Haarlem Jazz & More’

De afgelopen dagen heeft de organisatie lang getwijfeld, maar vandaag is de knoop definitief doorgehakt. “Weet je wat het is, de nieuwe coronaregels gelden tot en met 13 augustus, Jazz zou daarna beginnen, maar voor die tijd zouden we al moeten opbouwen. Wij gaan het niet gokken. Ook al zit het in de aard van het beestje om altijd door te gaan, bij regen of zelfs met een sit-down corona-editie: als we nu doorgaan en het wordt uiteindelijk toch afgeblazen, betekent dat het einde van Haarlem Jazz & More. Dat risico willen we absoluut vermijden.”

Gratis Haarlem Jazz in 2022

Een pleister op de wonden is dat Haarlem Jazz & More volgend jaar weer gratis toegankelijk zal zijn. Kaarten die al waren gekocht, worden omgezet in consumptiebonnen.