1962, op de akker bij Waltherus Koeckhoven en de toenmalige Sloterweg. Christiaan Saarloos is aan het graszaad combinen.
1962, op de akker bij Waltherus Koeckhoven en de toenmalige Sloterweg. Christiaan Saarloos is aan het graszaad combinen. ((Foto: Aangeleverd))
LEZERSREACTIE

De korenoogst zoals het toen 'echt' ging

HAARLEMMERMEER - De redactie van Nieuwsblad Haarlemmermeer ontving een reactie van Christiaan Saarloos (82 jaar) uit Hoofddorp. Hij reageerde op het artikel 'De korenoogst zoals het toen ging', dat wij aangeleverd kregen van Kees van der Veer en vorige week in de krant plaatsten.

Meneer Saarloos schreef: "Graag wil ik even reageren op de foto's van het maaien van de graanoogst ca. 50 jaar geleden, zoals gemeld wordt. Echter als ervaringsdeskundige - ik kom zelf uit de agrarische sector - zou ik u erop willen wijzen, dat het 'zichten en haren' geen 50 jaar geleden aan de orde van de dag waren, maar ruim 65 jaar geleden. Want zo'n 50 jaar geleden kwamen de combines om de graanoogst te maaien en te dorsen, zie bijgevoegde foto uit 1962 op de akker bij Waltherus (grote Therus) Koeckhoven en de toenmalige Sloterweg (Rijnlanderweg). Hier ben ik aan het graszaad combinen, met rechtsachter op de foto de boerderij van Koeckhoven. Dus ten tijde van de combine werden de zichten vrijwel niet meer gebruikt. Wellicht kunt u hiermee wat als eventuele toelichting."

Het artikel waarop meneer Saarloos reageert:

https://www.rodi.nl/regio/haarlemmermeer/algemeen/154565/de-korenoogst-zoals-het-toen-ging-

Meer berichten