Eremedaille en Koninklijke Onderscheidingen voor SCW

Nieuws

RIJSENHOUT - Sport Club Westeinder is op 30 september 1969 opgericht. Ter gelegenheid van het 50-jarige jubileum van de club reikte burgemeester Marianne Schuurmans zondag 29 september de eremedaille van Haarlemmermeer uit aan SCW.

Sportclub Westeinder voetbalde eerst op een schoolsportveld, een dubbeldekkerbus diende als kleedkamer en kantine. Dat was 50 jaar geleden. Nog steeds is één op de tien Rijsenhouters lid van SCW. Begin jaren '70 van de vorige eeuw bouwden de leden van de club het huidige raatvormige clubhuis, inmiddels liggen er plannen voor een verenigingsgebouw waar onder andere ook de IJsclub en de Tennisvereniging onderdak vinden.

Ter gelegenheid van het 50-jarige jubileum van SCW reikte de burgemeester zondag in de kantine de eremedaille van Haarlemmermeer uit aan SCW. Daarnaast ontvingen bestuursleden Fred Balder, Pim Bosch en Jaap van der Maarl uit handen van de burgemeester een Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau, vanwege hun langdurige en zeer brede vrijwillige inzet in heel veel commissies, besturen en functies bij de Rijsenhoutse dorpsclub.