Appels spelen een grote rol tijdens het Oogstfeest. Zo komt er een grote sap-pers die ter plaatse appels perst.
Appels spelen een grote rol tijdens het Oogstfeest. Zo komt er een grote sap-pers die ter plaatse appels perst. ((Foto: Pixabay | lumix2004))

Oogstfeest op De Boerenzwaluw

  Uit

HOOFDDORP - Kinderboerderij de Boerenzwaluw aan de Boslaan 5 verzorgt zondag 1 september, samen met Appel van Opa, een Oogstfeest.

Iedereen kan komen proeven en beleven op de kinderboerderij wat onze regio te bieden heeft aan verse producten, zoals jam, honing, fruitsap van Appel van Opa, taart van De groene zusjes, cider van Dijk Cider, geitenkaas van De Wickevoorter Stadsboeren, vlees van Vleeschhouwerij De Scharrelaer en nog meer lekkers.

Appels gezocht

Publiekstrekker is de sap-pers, een rondreizend fabriekje dat van appels puur sap perst en daarna verpakt in een vacuüm 5 liter verpakking. Voor deze trekker zoekt de organisatie nog appels. Wie veel appels heeft, kan zich melden via boerenzwaluw@onstweedethuis.nl. Ook is een kraam te huren via datzelfde mailadres.

Voor de kinderen is er een springkussen en ze kunnen de dieren aaien. Toegang is vrij. Het Oogstfeest duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

www.appelvanopa.nl/sap-persen
www.facebook.com/Boerenzwaluw

Meer berichten